Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Nisan '14

 
Kategori
İnançlar
 

İslam'da Cinsel hayat ve evlilik

İslam'da Cinsel hayat ve evlilik
 

İslam'da Cinsel Hayat


İslam’da Cinsel Hayat - İslam adabına göre; münasebetten önce besmele çekmek, örtü altında bulunmak, kıbleye karşı durmamak, aybaşı halinde ilişkiye girmemek, ters ilişkiden sakınmak, kadına yumuşak davranarak ihtiyacını giderinceye kadar terk etmemek, ikinci defa ilişkide bulunacaksa temizlenmek; gecenin başlangıcında ilişkide bulunacaksa uykudan önce yıkanmak, hiç değilse abdestle uyumak; ilgi ve alakayı artırıcı hareketlerde bulunmak şarttır. 
 
Sana kadınların ay halini sorarlar. De ki: O, bir rahatsızlıktır. Bu sebeple ay halinde olan kadınlardan uzak durun. Temizleninceye kadar onlara yaklaşmayın. Temizlendikleri vakit, Allah’ın size emrettiği yerden onlara yaklaşın. Şunu iyi bilin ki, Allah tevbe edenleri de sever, temizlenenleri de sever. (Bakara Suresi: 222)
 
İslam’da Cinsel Hayat - İslam’da mekruh olanlar yani dinimizce hoş görülmeyen davranışlar şu şekildedir: Ayakları kıbleye uzatmak, çırılçıplak olarak ilişkide bulunmak, ilişki halindeyken konuşmak – gülmek ve sesi yükseltmek, avret uzuvlarına bakmak ve mahrem sırları ifşa etmek. Niyet zinadan sakınmak ve hayırlı evlat yetiştirmek olmalıdır. Oral ilişkinin olabileceği ya da olamayacağı konusunda Kuran-ı Kerim’de ve sünnette açık bir delil bulunmamakla birlikte bazı fıkıhçılar ve tefsirciler; “Madem ki karı kocanın her yerleri birbirlerine helaldir öyleyse karı kocanın oral ilişkileri de helal olmalıdır.” görüşünü savunmakta.
 
İslam’da Cinsel Hayat - Bir Müslüman, adetli hanımıyla ilişkiye girerse önce tövbe etmesi sonra da fakirlere sadaka vermesi gerekir. Bu sadakayı her iki taraf da verir. Allah Resulü: “Karısıyla hayız halinde, adetin ilk günlerinde ilişkide bulunursa bir dinar, son günlerinde bulunursa yarım dinar sadaka verir.” buyuruyor. Yine fıkıh kitaplarında; ”Eğer kan kırmızı veya siyah ise bir dinar, sarı ise yarım dinar sadaka vermesi müstehap olur” denilmekte. Eşler arası dahi olsa ters ilişki livata olarak tanımlanmış ve şiddetle yasaklanmıştır. İlişkiden sonra sonra gusletmek farzdır.
 
İslam’da Cinsel Hayat - Elle tatmin ise alimlerin çoğuna göre caiz değildir ve haram sayılmaktadır. “Bekar kimse harama düşeceğinden korktuğu zaman şehvetini teskin için istimna edebilir” görüşü ise çoğunluğun ifadesidir. Durumu alışkanlık haline getirmenin kişide zeka ve hafıza kaybına sebep olabileceği de belirtilmiş. Peygamber efendimiz şöyle buyurmakta: “Ey gençler topluluğu, sizden evlenmeye gücü yeten evlensin. Çünkü evlilik gözü harama bakmaktan son derece önleyici, iffeti de en iyi koruyucudur. Evlenme masrafına gücü yetmeyen kimse de oruç tutsun. Çünkü oruç kuvvetli bir şehvet kincidir.”
 
Yeni doğan çocuğa isim koyarken dikkat edilmesi gerekenler:
 
İslam’da Cinsel Hayat – - İslam’da çocuğa genellikle doğduğu gece isim verildiği gibi, doğumunun üçüncü veya yedinci gününde ad konulmaktadır. İslami akideye uygun olmayan, dinin yasakladığı bir anlam taşıyan isimlerin çocuklara verilmesi uygun değildir. Peygamber efendimiz, “Kıyamet gününde babalarınızın isimleriyle çağrılacaksınız. Bu bakımdan çocuklarınızın isimlerini güzel koyunuz.” (Ebû Davud, Edeb, 61; İbn Hanbel, V, 194) buyurmuştur. Daha önceden pek duyulmamış isimleri sırf “farklı olacağım” kaygısıyla çocuklarımıza vermek doğru değildir. Allah katında isimlerin en güzeli Abdullah ve Abdurrahman’dır.
 
Gusül abdesti ve farzları:
 
İslam’da Cinsel Hayat – Gusletmek isteyen bir kimse önce besmele okur ve : “Niyet ettim Allah rızası için gusletmeye” diye niyet eder. Elleri bileklere kadar yıkadıktan sonra edep yerlerini temizler. Bundan sonra sağ avucuyla ağzına üç kere su alır ve her defasında ağzını boğazına kadar gargara şeklinde çalkalar. Oruçlu ise boğazına su kaçmamasına dikkat eder. Sağ avucuyla burnuna, genzine kadar 3 defa su çeker, her defasında sol eliyle burnunu temizler. Bundan sonra tıpkı namaz abdesti gibi abdest alır.
 
Abdest aldıktan sonra önce başına, sonra sağ, daha sonra da sol omuza 3'er defa su döker ve vücudunu yıkar. Suyu her döküşte elleriyle vücudunu iyice ovuşturur. İğne ucu kadar kuru yer kalmaksızın vücudun her tarafını güzelce yıkar. Gusülde bıyık, saç ve sakal diplerine suyun iyice işlemesi için ovuşturulur. Göbek boşluğu, küpe delikleri dikkat edilerek yıkanır. Böylece gusül abdesti almış oluruz.
 
Toplam blog
: 14
: 3254
Kayıt tarihi
: 12.04.13
 
 

1979 İstanbul doğumlu. Bilgi Üniversitesi Medya ve İletişim Sistemleri mezunu. 2006-08 arası Vata..