Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ocak '08

 
Kategori
Siyaset
 

İslam’da reform olur mu?

İslam’da reform olur mu?
 

İslam sevgisi!


Cumhurbaşkanı Sayın Gül’ün eski çalışma arkadaşı ilahiyat profesörü Azmi Özcan’ı YÖK’ün listesinde ikinci sırada olmasına rağmen Bilecik Üniversitesi rektörlüğüne ataması, Sayın Özcan’ın “İslam’da Protestanlaşma olmaz çünkü…” adlı makalesini tekrar gündeme getirdi.

Özcan makalesinde, özet olarak, İslam’ın formunun bozulmayacağının Allah tarafından taahhüt edildiğini, dolayısı ile İslam’da bir reforma hiç bir zaman ihtiyaç olmayacağını söylüyor. Yahudilik ve Hristiyanlık’ ta Protestanlaşmanın tarihi mecburiyetten kaynaklandığını, böyle bir reform hareketine İslam’ın ihtiyacı olmadığını da ekliyor.


Benim amacım İslam ile ilgili bir tartışmaya girmek değil, derdim İslam’ı yanlış yorumlamak sureti ile yozlaştıran kafalarla. Deforme olmuş bu kafaların son icraatlarına bakılır ise, beyinlerinde ciddi bir reformun gerekliliği şart. Çok sıcak şu iki olayı inceleyip durum tespiti yapmakta fayda var.


Olay 1:

Adana’da Büyük Dikili Beldesi Kuyumcular Köyü’nde 19 kız öğrenci 5’nci sınıftan sonra köylerinin hemen yakınında taşımalı eğitim yapan okula kabul edilmiyorlar ve uzaktaki bir yatılı okula kayıt yaptırmaları için baskı yapılıyorlar. Okul idarecilerinin ısrarının sebebi ise, söz konusu kız öğrencilerin erkeklerle aynı servisi kullanamayacak ve birlikte yemek yiyemeyecekleri iddiası, yani haremlik selamlık uygulamasını savunuyor devletin memurları. Erkek öğrenciler İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün temin ettiği servisle okula götürülüp, yemek verilirken, kız öğrenciler köy muhtarlığının temin ettiği servisle okula gidiyor ve aç kalıyorlar.
Taşımalı eğitimin yapıldığı okulda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerine ise imam Fatih Metin, velilerden zorla toplanan ücret karşılığı giriyor ve büyük çoğunluğu alevi olan öğrencilere zorla sunni inancını dayatıyor. Yorum yok!


Olay 2:


İstanbul Fatih’te, sekiz yıllık zorunlu eğitime rağmen, ailesi tarafından 5. sınıfta okuldan alınıp çarşafa sokularak Kuran kursuna yazdırılan Z.K adlı kız öğrenci, günlüğüne bakın neler yazmış:


“Ağabeyim arkadaşıyla buluşmaya gitti ve saat gece ikide geldi. Allah'tan ki kız değil, kız olsaydı hali yaman olmuştu”


“Yarın kursa başlıyorum, hem talim hem arapça hemde hafızlık hemde okul dersleri görücem. Nasıl yapıcam bilmiyorum. Doğrusu daha çarpım tablosunu bilmiyorum. Bıktım artık hayatımdan”


“Artık hayatımdan bıktım. Günlerim gittikçe güzelleşeceğine kötüleşiyor…”


Kızın Amerika’dan izne gelen ağabeyinin durumu dört defa ilgili mercilere iletmesine ve anne-babasını şikayet etmesine rağmen kimsenin ilgilenmemesi ise ayrıca üzücü. Ağabey çözümü anne ve babasını mahkemeye vermekte buluyor.


Sadece birkaç gün içerisinde iki ayrı ilimizde gerçekleşen bu iki olay 20 kız çocuğumuzun durumunu gözler önüne seriyor, muhakkak başka illerde başka kız çocukları da benzer muamelelere maruz kalıyorlar. Bu çocuklar büyüyecek ve kendi çocuklarını yetiştirecekler. Onlar da bizim geleceğimiz olacak.


Sizce bir şeyleri değiştirmenin vakti gelmedi mi?

 
Toplam blog
: 85
: 540
Kayıt tarihi
: 29.12.07
 
 

İlk, orta ve lise öğrenimimi Karabük TED Kolejinde tamamladıktan sonra İngiliz Dil Bilimi okumak ..