Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Şubat '08

 
Kategori
Siyaset
 

İslam dini, laiklik meshebi

İslam dini, laiklik meshebi
 

Laiklik Mesheb İmamı(!)


Geçtiğimiz gün mecliste saat 4'e kadar süren tartışmaları hepimiz izledik gördük.
Mecliste başörtüsü sorununun çözümüne ilişkin konuşulan konulardan biri de "Baş örtmenin" "İSLAM!" dininde yer almadığı iddiası.
Bu gün Taha Akyol da yazısında bu konuya değinmiş. Yazısını okumanızı da tavsiye ederim.
Bu tür(Taha Akyol'un) değimiyle laik fetvalar nereden çıkıyor?
İlk olarak Deniz Baykalın grup toplantısında söyledikleri, ardından televizyon programlarında çıkan bazı ilahiyatçılar ve son olarak meclisteki konuşmalar. Ana muhalefet partisi tarafından başörtüsünün İslam dininde olmadığından bahsedildi.
Bir defa başörtüsünün yüksek öğrenim kurumlarına girmemesini isteyenlerin sebeblerinden biri Başörtüsünün İslamın bir gereği olduğundan dolayı kullanılıyor olması dolayısıyla da Anayasa'da bu tarz bir (sözde) dini temelli maddenin olamayacağıdır.
Be insafsızlar şimdi çıkıp diyorsunuz ki başörtüsü İslamın bir gereği değil takmayın. İslamın bir gereği olduğunu söyleseydi sizin görüştüğünüz o engin fikirli din adamları, siz: tamam, anayasaya koyalım mı diyecektiniz?
Bu verilen gerçekten komik fetvalar sonucunda ülkemizde İslam dininin bir meshebi doğmuştur.
Laiklik Meshebidir bu. Bu Meshebin İmamı da Deniz Baykal olmuştur(!, ?). En büyük destekçisi de Kamer Genç gibi görünmekte.<ı>
Mümin kadınlara da söyle: Gözlerini (harama bakmaktan) korusunlar; namus ve iffetlerini esirgesinler. Görünen kısımları müstesna olmak üzere, zinetlerini teşhir etmesinler. Baş örtülerini, <ı>yakalarının üzerine (kadar) örtsünler... (Nur suresi 31. Ayetin başı)
Ülkemizde dini fetva verecek mercii bellidir. Zaten bu konu ayette gördüğümüz gibi aşikardır. Yüzyıllardır bu böyledir. Aksi şeyleri söylemek; durumu, bir dönemler uydurulup vazgeçilen Güneş Dil Teorisine çevirir.

 
Toplam blog
: 5
: 299
Kayıt tarihi
: 06.02.08
 
 

1993 Antalya doğumluyum. 6 yıldır İstanbul'da yaşayan bir lise öğrencisiyim. OKS sınavımı başarıyl..