Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ocak '14

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

İslam dini nasıl bu hale geldi?

İslam dini nasıl bu hale geldi?
 

Hürriyet Gazetesi yazarı Yılmaz Özdil’in yazdığı köşe yazısında bazı önemli tespitler dikkatimi çekti ve içim acıdı, kendi kendime dinimiz nasıl bu hale geldi diye düşündüm. Acaba bu yazılanları sayın Başbakan Tayyip Erdoğan’ın yakınındakiler okumuyor mu? Bu kadar yağcılığın ve cahilce sözlerin doğru olmadığını neden kendilerine belirtmiyorlar, insanları doğru yönde yönlendirmiyorlar ve cahilce söylenen sözleri engellemiyorlar.

Yalakalık ayrı iltifat ayrı bir şey, bu kadar yalakalığın aslında sayın Başbakan Tayyip Erdoğan’a zarar verdiğini bilmemek için insanlarının basiretinin bağlı olması gerekir. “ Doğruyu söyleyeni dokuz köyden kovarlar” misali acaba herkes doğruyu söylemekten ya da dışlanmaktan korkuyor mu, ya da belli yerlere gelmek için beklentileri mi var?

Hürriyet Gazetesi Yazarı Yılmaz Özdil’in belirttiği bazı tespitleri şunlar:

Cami avlularında ücretsiz dağıtılan dini kitapta “Tayyibim”  başlıklı ilahi varmış ve ilahide “Tayyip’i üzmek, Allah’ üzmektir deniliyor.

AKP Aydın il başkanı “Tayyip Erdoğan bizim için ikinci peygamber gibidir” demiş.

AKP Parti Bursa milletvekili “Tayyip Erdoğan’a dokunmanın ibadet olduğunu söylemiş.

AK Partinin hakkında fezleke hazırlanan bakanı Başbakan’ın yükselişine neden olan Rize, Siirt ve İstanbul’u mübarek şehirler ilan etmiş

AK parti Düzce milletvekili ise başbakan için “Allahü Teala’nın tüm vasıflarını üzerinde toplayan lider” demiş.

AK Parti Adıyaman milletvekili AK parti ile Cemaatçilerin kavgasını Uhud savaşına benzetmiş.

Böyle sözler nasıl söylenebilir, bu sözler dinimiz için yapılan en büyük düşmanlıktır benim düşünceme göre, Allah ıslah eylesin böylelerini diyorum. Gerçi her insanın ıslah edilmesi gereken bir çok şeyi vardır ama dinimizi işin içine karıştırarak böyle absürt şeyler söylenmesi ve engellenmemesini kınıyorum.

Her şey gönlünüzce olsun, sevgiyle kalın.

Sibel Koçarslan

Görsel internetten alıntıdır.

 

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..