Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Eylül '12

 
Kategori
İnançlar
 

İslam dünyası halifesini bekliyor!

İslam dünyası halifesini bekliyor!
 

İslam alemi, bir asırdır "halife"sinin yokluğunun sıkıntısını çekiyor. Aslında buna sıkıntı demek bile yetmez. İslam dünyasını  tek bir ses yapacak "lider" olmayınca Müslümanlar başsız sürü gibi  kurda kuşa yem oluyor.

Bugün Müslümanların aradağı gerçek bir halifedir. Hem dünyevi, hem uhrevi işlerde tartışmalara son noktayı koyacak, tüm Müslümanları aynı düzlemde birleştirecek bir güçlü kişilik acilen lazım.

Şu son müstehrek film konusuna bir bakalım: Üç tana iblis kırıntısı üç kuruşluk bir film yapıyor ve bütün İslam dünyasını yeriden oynatıyor. İşte bu, sözü herkesi bağlayan bir "lider"in eksikliğindendir.

Tüm Müslümanların kabul ettiği bir halife olsaydı ve çıkıp bu film tuzağına düşülmemesi gerektiğini, İslamiyetin bu gibi sebeplerle insan öldürmeye cevaz vermeyeceğini söyleseydi, bunlar olur muydu?

Türkiyenin diğer İslam ülkelerine göre, bu "film krizi"nde daha sakin davranması da biraz bu nedenledir. Türkiyedeki iktidarın İslami duyarlılığının bilinmesi ve Başbakan'ın anında tepkisini koyması kitleler açısından yapacak bir şey bırakmadı. Bu yüzden, Türkiyede abes ve yersiz tepkiler olmadı.

İslam ülkelerinin, başkalarının siyasetleri önünde kuru bir yaprak misali savrulmaması için, böyle bir liderlik şart. Esasen bu tarihi bir gerçeklik olarak da sabittir.

Arap baharı denilen "diriliş" in, taşlar yerine oturduktan sonra böyle bir liderlik etrafında "birlik olma" çabalarını da getireceğine hiç şüphe yok.

Müslümanlar tek yumruk, tek ses ve tek yürek olmadıkça dünyanın egemenleri tarafından sömürülmeye ve kullanılmaya devam edilecek...İslam ülkelerinin başındaki güdümlü diktatörler gittikten sonra, yerine gelecek demokratik yönetimlerin böyle bir arayış içerisine gireceklerine eminiz.

İslam dünyası, bugün başını yitirmiş bir gövde gibi çırpınıyorsa, bu baş bu gövdeye konduktan sonra, dünyanın düzeni yeniden şekillenecektir.

Bu "baş" nereden bulunacak diyorsanız, ben de diyorum ki; düştüğü yerden bulunacak...

Yok, ben Alman gazetesi gibi bunun illa da Başbakan Erdoğan olacağını söylemiyorum ama bu topraklardan olacağı kesin!

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..