Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Temmuz '08

 
Kategori
Güncel
 

İslam fobisine objektif yaklaşım

Geçmişle başlamak istiyorum her zaman ki gibi sözlerime:
Kur'an bundan yaklaşık olarak 1450 sene önce indirilmeye başlandı. Ve ilk ayeti de herkesi ilgilendiriyordu "Oku! Yaratanın adıyla oku. O sizleri bir kan pıhtısından yarattı..."
Ve böyle ilk beş ayet devam ediyordu."Oku" günümüze ışık tutan bir ayet. Geçmişte de olduğu gibi İslam dini her şeyin cahillikten kaynaklandığını biliyordu. Puta tapmak, büyüye inanmak ve birçok batıl inanç ve kötü davranışların...
Günümüzde de hâlâ öyle değil mi? Cahillik ve onun getirdiği birçok olumsuzluk...

İşte, Kur’an-ı’n sadece o dönemi kapsadığını düşünmek; bence asıl cahillik bu!(Bu bir)
Ve bundan 1450 sene önce indirilmesine rağmen günümüze de ışık tutması Kur'an-ı'n evinselliğini, ilme verdiği önemi (bunu da ilk ayetlerinden anlıyoruz... Ve daha sonrakilerden de...), insanlığı hem o günün şartlarında düzene sokmak hem de günümüze ışık tutan birçok ayetleri barındırdığı apaçık ortada.
Bundan sonraki ayetlerin, hem bilimi hem de insanlığa ışık tutan ayetleri barındırdığını söyledim.
Bir araştırmacı Amerikalı kaptan "Kur'an-ı önceden okuduğumda sıcak ve soğuk akıntıların karışmadığını öğrenince önce inanamamıştım ama işte şimdi o görüntülerle karşı karşıyayım. Bu inanılmaz bir şey! Belki de bunları yazarken hâlâ şoktayım..." diyordu anılarında. Ve ondan sonra da İslam'ın bu güzelliklerinden etkilenerek Müslüman oluyordu bu zat.(Bu iki)
Ve Kur'an-ı’n başka ayetlerinde de çocuğun oluşumu, evrenin düzeni, güneş sistemi, evrenin katmanları gibi bilime ışık tutan birçok konuda bahsediyorken 1450 sene önce, Orta Çağ'da Avrupa milleti daha evreni düz ve anlamsız şekillere benzetiyordu. Daha sonra Reform ve Rönesans hareketleri oldu da Dünya 1450 sene önce benzetilen şeklini aldı akıllarında. İşte bu da Kur'an-ı'n evrenselliğini gösteren birçok kanıttan bazılarıdır.(bu da üç)
Ha şunu da unutmadan;

Bazı kendini bilmezler yüzünden Müslümanlar alternatif terörist gözüyle bakılıyor. İran’ın kendi kafalarına göre düzenledikleri sözde şeriatla yönetiminden tutun da kendilerini İslam ordusu gözüyle bakan El Kaide, Hizbullah ve Irak Terörünün 2. Lideri Mehdi Orduları…
Hâlbuki Kuran’da böyle bir şey geçmiyor. Yani ŞERİAT, SUÇSUZ YERE ADAM ÖLDÜRME (HEM DE VAHŞİCE), CANLI BOMBA GİBİ BİRÇOK HEM MÜSLÜMANA HEM DE İNSANA YAKIŞMAYAN BU FİİLİ HAREKETLER…
Şeriat, insanları evrensel yani Kur'an ahlak yasalarına göre bir arada barış içerinde yaşama bilincini benimsetme ve hem bu dünya hem de ahiret hayatında mutluluğa ulaştırma prensibi ve disiplinidir.
Bu maalesef herkes tarafından yanlış anlanıyor. İran bunu yönetim şekli olarak algılamış, bizler ise bu gerçeği gericilik.
Ama asıl neden bunu hazmedememek. Yani ulusal barışı ve barışın kaynağı olan Kur'an-ı…
Ama gerçekler bu sözlerimle açığa çıkacağını düşünüyorum.
Kur'an ne yanlış anlaşılan şeriatı ne de gericiliği emreder. O’nun amacı, insanları bir arada barış içerisinde yaşamasını, dünya ve ahiret mutluluğunu sağlama disiplininden başka bir şey değildir. Ama bu da onun şartlarına uyulduğu ve tabiî ki uygun yaşandığı takdirde gerçek olabilir.

Sözün özü:"Gerçeklere ancak gerçeklerle uzlaşarak ulaşılabilir. Gerçekler ise biz ile sonsuz saadet arasındaki ince ve anlamlı bir köprüdür."

 
Toplam blog
: 9
: 2894
Kayıt tarihi
: 28.04.07
 
 

Ben 31 yaşında Adana/Kozan doğumluyum. Adım Onur Öztaş. Kısacası kendimi tanıtacak olursam; güncel ..