Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ocak '11

 
Kategori
İnançlar
 

İslam hakkında ne biliyorsunuz? (10)

İslam hakkında ne biliyorsunuz? (10)
 

web:ağ, örümcek ağı www:world wide web/dünyayı saran ağ


* Kur’an’da, teknoloji ağlarının ve üstün özellikli yapı malzemelerinin karşı örneği örümcek ağıdır: Örümcek ağının inceliğine oranla çelikten kat kat fazla sağlam olması, hafifliği, kendisinin birkaç katı kadar esneyebilme özelliği ile kurşun geçirmez yelekler, roket, uçak vb. yapımında kullanma amacıyla çok miktarda üretilebilmesi için çalışmalar yapılmaktadır. 

Ama örümcek ağı ne kadar çok özellik taşırsa taşısın, çok kolay sökülüp atılabilecek bir yapıya sahiptir. 

Sonuçta, Dünyayı dışarıdan tehdit edecek bir tehlikeye karşı teknolojiye güvenmek, örümcek ağının altına sığınıp, ağın kendini koruyacağına inanmak kadar yanıltıcıdır. 

İnternetimiz, güvenlik ve iletişim, ulaşım ağlarımız var. Kendimizi tüm evrenin efendisi zannedenlerimiz de az değil. Dünya’yı yok edecek yüksek titreşime karşı teknoloji sayesinde güvende olacağımızı zannediyorsanız yanılıyorsunuz. 

“Allah’ın berisinden başka dostlar edinenlerin durumu, bir ev edinen dişi örümceğin durumuna benzer. Ve evlerin en güvensizi/en zayıfı elbette ki, dişi örümceğin evidir. Keşke bilselerdi! Allah, onların, kendisinden başka ne gibi bir şeye yalvardıklarını/nasıl bir şey için çağrı yaptıklarını bilir. O’dur Aziz, O’dur Hakim. Bunlar bizim, insanlar için yapmakta olduğumuz öyle benzetmelerdir ki, ilim sahiplerinden başkası onlara akıl erdiremez.” (Ankebut, 85/29, 41-43)  

“Sizin kafirleriniz, ötekilerden hayırlı mı? Yoksa zübürlerde/kutsallaştırılmış hizip kitaplarında sizin için bir beraat/dokunulmazlık mı var? Yoksa. “Biz yardımlaşan/yenilmez bir topluluğuz.” mu diyorlar? O topluluk, bozguna uğratılacak ve arkalarına dönüp kaçacaklar.”(Kamer, 37/54, 43-45) 

Biz ona sizden daha yakınız, ama siz görmezsiniz. Madem ceza görmeyecek kişilersiniz, eğer doğru sözlülerseniz, onu geri çevirsenize.”(Vakıa, 46/56, 85-87) 

* Kıyamet kopmayacak veya şu zaman kopacak diye tarih verenleri ciddiye alıyorsanız. 

Dikkat edin, kıyamet saati hakkında tartışıp duranlar, geri dönüşü olmayan bir sapıklığın tam içindedirler.” (Şura, 62/42, 18) 

* Kur’an’a göre de, son bilimsel çalışmalara göre de uyku ölüme yakın bir bilinçsizlik durumudur. 

Uyku sırasında beyinde bir çeşit arşivleme ve ayıklama çalışması yapıldığı, ayıklanan bilgilerin belleğe kaydedildiği ortaya çıkarılmıştır. 

Kur’an’a göre sonraki boyutta var olma biçimini belirleyecek olan da bu kayıtlardır. Ama siz aklınızdan geçenleri kimsenin bilemeyeceğini, sizinle birlikte hepsinin yok olacağını veya birilerinin bu kayıtları silebileceğini veya değiştirebileceğini zannediyorsanız yine yanılıyorsunuz. 

“O, odur ki, geceleyin sizi öldürür. Gün boyunca neler yapıp neler kazandığınızı bilir.”(En’am, 55/6, 60-61) 

Geceye ve derlediğine, Toparlandığı zaman Ay’a, Ki siz boyuttan boyuta/halden hale mutlaka geçeceksiniz. ”(İnşıkak, 83/84, 16-20) 

“Yemin olsun göğe ve Tarık’a:o, gece gelene/o, tokmak gibi vurana/o, çıkıverip de yürek hoplatana. Nereden bileceksin sen nedir Tarık? Parlayan, ışığıyla karanlığı delen yıldızdır o. Hiç bir benlik yoktur ki, üzerinde bir koruyucu/bir gözetleyici bulunmasın”(Tarık, 36/86, 1-4)  

“Kitap ortaya konulmuştur. Günahkarların, onun içindekilerden korkup ürpererek söyle dediklerini görürsün:’Vay başımıza! Ne biçim kitap bu! Ne küçük bırakmış ne büyük. Hepsini sayıp dökmüş!’ Yapıp ettiklerini hazır bulmuşlardır. Rabbin hiç kimseye zulmetmiyor.”(Kehf, 69/18, 49) 

“De ki: ‘Göklerde ve yerde, Allah’tan başka hiç kimse gaybı bilmez. Ne zaman dirileceklerini de bilmezler. Hayır, onların bilgileri ahiret konusunda yetersiz kalıyor. Daha doğrusu onlar ondan kuşku duymaktadırlar. Hayır, hayır! Onlar, onu göremeyecek kadar kördürler.” (Neml, 48/27, 65-66)  

 

 
Toplam blog
: 174
: 4451
Kayıt tarihi
: 19.06.09
 
 

1958  doğumluyum. Arkeologum. Evliyim. Çocuğum yok. Çalışmıyorum. Yıllarca çalıştıktan sonra, zam..