Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ekim '20

 
Kategori
Dünya
 

İslam"Halifesi" Macron Efendi!

Kifayetsiz muhteris tanımının Fransa versiyonu Macron: "Fransa'da, Cumhuriyetin ortağı olması için İslamın yapılandırılması gerekiyor" buyurmuş!!.

Buna göre, bu muhterem, İslamın "siyasallaşmasını" önleyecek ve kendince uysal bir İslam yapıp bunu cumhuriyetine ortak edecek??

Yani sen kimsin ve neyi yeniden yapılandırıyorsun, diye sorsan mantıklı bir cevap alamazsın...Zira, deliliğin tedavisi vardır ama budalalığın yoktur, diye bir söz vardır. Macron'un budalılığının da tedavisi yok...Adam, yakında kendini yeni "İslam Halifesi" ilan ederse şaşırmayalım!!

Fransa'da ayrımcılğın engellenmesi için yasa çalışması yapan Macron Hükumeti, İslamın ayrımcılığa uğramaması için çok "fransızca" bir çözüm bulmuş: İslamı Fransaya uydurmak!

Tam emperyalist kafası ama acemice...Seni kabul edeceğim ama önce adamakıllı yontup kendime benzeteceğim, mantığı ve mantalitesi...

İslami derneklerin kapatılmasından, finans kaynaklarının kurutulmasına; imam ve diğer görevlilerin Türkiye, Cezair gibi ülkelerden gelmesine son verip, bunların Fransa'da yetiştirilmesine kadar bir dizi karar almış Macron efendi...

Başörtüsü konusunda da, bizim çok iyi bildiğimiz "kamusal alan" retoriğine sığınıyor Macron...Okul içinde omasa da dışarda takılabilirmiş!!...

Fransa'nın "Macron Cumhuriyeti"nin İslam ve Müslümanlarla ilgili bu yeni girişimleri bize hiç yabancı gelmiyor.

Aslında bunlar bizim laikçi "Cumhuriyetçi"lerin eski girişimlerinden farklı değil...İslamı kesip biçecek; içini boşaltıp derisini yüzecek ve bir kuşa çevirip kabullenecek!!!

Türkiye'deki "Cumhuriyet" uygulamasının, Halk çoğunluğu olan Müslümanları üzerinde ne tür operasyonlar yaptığını, ne gibi projeler yürütüldüğünü çok iyi biliriz.

Esasen, bu plan ve projelerin çoğunda Fransız katkısı da vardı...Osmanlı'nın sonunda başlayıp Cumhuriyet döneminde devam eden "Batılılaşma" hastalığımızın "virüsü" çoğu zaman Fransa mahreçliyidi.

Macron'un Türkiye'ye karşı bu pervasız şımarıklığında bunun payı büyük..Macron, az biraz yakın tarih okuması yapınca, Türkiye ve Cezair gibi İslam memleketlerinde Fransız etkisini görüyor ve bunu bugüne taşımak istiyor.

Kendi emperyalist geçmişlerine de -için için gurur duyarak- vurgu yapan Macron efendi, yeniden o günlere dönmenin hevesi içinde belli ki...

O "micron" aklıyla İslama şekil vermeyen çalışan Emmanuella Macron, zamanın ruhunun değiştiğini, Türkiye başta olmak üzere tüm İslam ülkelerinin üzerlerindeki emperyalist toprağını atma yoluna girdiğini göremiyor.

Aslında görüyor da görmek istemiyor...Özellikle, Türkiye'nin "monşerler"in yönettiği o eski Türkiye olmadığını, Türkiyenin, "kökü mazide olan ati" misyonuyla çalışan gerçek sahipleri elinde yükseldiğini görüyor ve kıskançlıktan çatlıyor!

Bütün bu saçmalamaları da aklısıra bunu engellemeye çalışma amacı taşıyor Macron'un...Yunanistanla Doğu Akdenizde girdiği maceralar, İslam ülkelerinin çakma devletlerini, çakma Napolyon edasıyla gezmeler, aslında hep bu kıskançlığın eseri olarak ortaya çıkıyor.

Diğer tüm emperyalistler gibi Fransa da,Tayyip Erdoğan'ı durdurmak söylemiyle,Türkiye'yi durdurmak için uğraşıyor...Biliyorlar ki, Türkiye'yi durduramazlarsa, Türkiye, tüm İslam dünyasını ayağa kaldıracak!

Bunun anlamı,İkinci Dünya Savaşından sonra kurulan beşli çete düzeninin yıkılması ve Osmanlı misyonu taşıyan yeni Türkiye çevresinde adil bir dünya düzeninin kurulmasıdır.

Onların istemediği de budur...Lakin, Allah nurunu tamamlayacaktır, onlar istemese de...

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..