Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ağustos '16

 
Kategori
İnançlar
 

İslam’ın radikalleşmesinin nedeni dinin kendisi mi yoksa dünyanın hali mi?

İslam’ın radikalleşmesinin nedeni dinin kendisi mi yoksa dünyanın hali mi?
 

Kürt sorununu doğu ve güney doğunun gelişmemesine bağlayanlar İslam’ın radikalleşmesini de Müslümanların gördüğü zulümlere bağlıyorlar. Oysa sorun kimlik sorunu zulümle şunla bunla ilgisi yok.

Müslüman kimliğini arıyor… Dünya sorunları İslam’ın radikalleşmesinin nedeni değil ama etkisi var. İslam’ın radikalleşmesinin nedeni dinin kendisi.

Müslüman kendi yaşadığı sorunların bireysel olarak kendisinin dine yeterince uymaması, genel dünya sorunlarının da İslam dininin dünyada hâkim olmaması nedeniyle meydana geldiğini düşünüyor. Ve kendini kurtarmak, insanlığı kurtarmak (Ama daha çok dinin emri gereği insanlığı kurtarmak)için mücahit oluyor.

Bunlardan çok okuyan, çok etkilenen, eğitilen, yönlendirilenler örgütlenip cihat savaşına başlıyorlar. Bu yapılanmalardan fayda sağlayan gizli güçler vardır mutlaka ama Radikal İslam gerçek gücünü mücahit yapısından alıyor.

Dinin ve bu dine bağlı bazı kimselerin/cemaatlerin/örgütlerin/devletlerin uluslar arası bazı güçler tarafından kullanıldığı ve Radikal İslam olgusunun böyle ortaya çıktığı iddialarının üzerinde durulmalı. Ancak bu tablonun sorumlusu öncelikle Kuran’ı başka türlü okuyanlar.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..