Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ocak '15

 
Kategori
İnançlar
 

İslam ülkeleri 3 asır "300 yıl" geride mi? Prof. AliKöse,

İslam ülkeleri 3 asır "300 yıl" geride mi? Prof. AliKöse,
 

Cahiliye devri


Hürriyet gazetesinin bir Pazar ilavesindeki röportajında  “ İslam Dünyası Üç Asır Öncesinde Yaşıyor “ diyenMarmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Köse, bu iddiasını bakın nasıl anlatıyor;

“ Türkiye çağdaşlıkla muhafazakârlığı, modernlikle dindarlığı birleştirebilen bir ülke. Bu dört kavram Türkiye için çok önemli. Bu ölçüyü tutturan başka İslam ülkesi yok. Hayat tarzına müdahale gibi sosyolojik bir problem yok. Dini belli dozda uygulamayı seviyoruz. Bağnaz toplum olmadık.

Metrodaki kızlarla erkeklerin el ele tutuşmaması anonsunu, vapurda oturuş şekli gibi şeyleri doğru bulmuyorum. Bunlar yönetimin şekillendireceği şeyler değil. Bir faydası olacağına inanmıyor, tasvip etmiyorum. Ahlakın sahibi toplumdur, normları toplum belirler, toplum yargılar. İnsanlara ‘ Şöyle oturun, böyle kalkın ’ demek itici gelir. Ahlakın polisi devlet erki değil, toplum olmalı…

Bizim kendi kendimize adam olma ihtimalimiz yok. İyi ki Batı tecrübesi var. Olmasaydı Afganistan, Pakistan’daki gibi birbirimize silah çeker, kabile devleti olurduk. İslam ülkeleri Batı’dan 300 yıl geride. Çünkü Batı devletleri 300 yıldır halklarına silah doğrultmuyor.”

*  * *

İslam Dünyası İkinci

Cahiliye Çağı’na mı Girdi!

İSLAM  DÜNYASI  KAN  GÖLÜ   Bugün herkesin bildiği gibi İslâm dünyası kan gölü. Yüzbinlerce masum insanın ölümüne neden olan cinayetler bir takım sözde Hoca-İmam, Şeyh ve Molla diye anılan kimselerin verdikleri fetvalarla işlenmekte. Cinayetleri de bu sözde dinadamlarının  yalanlarına kanarak  cennete gideceklerine ve, cennette bakire Hurilerle evleneceklerine inanan intihar bombacıları yapmakta.

Belki duymuşsunuzdur; yine sözde bir takım dinadamları, hangi yaşta olurlarsa olsun erkeklerin 9 yaşındaki kız çocuğuyla evlenebileceklerini, kadınların, genç kızlarında pazardan muz almalarının ve yolda yürürken dondurma yalamalarının erkeklerin şehvet hislerini uyandıracağını söylemekteler.

......

Yukarıda islâm ülkelerinin 300 yıl geride kaldığını iddia eden  İlahiyatçı Prof. Ali Köse’nin bu iddiasını doğrulayan yazar Yılmaz Arslan’da konuyla ilgili bir yazı yazmış.Bana da ulaştırılan bu yazıyı özetleyerek sizlerin dikkatinize sunuyorum.

Prof. Dr. Ali Köse “Müslümanlar Avrupa’dan 300 yıl geride yaşıyor” demekle az bile söylemiş aslında! Çünkü bana göre; Müslümanlar, en azından zihniyet olarak 300 yıl öncesinde değil, Hz. Peygamber’den önceki dönemlerde yaşıyorlar!

Daha açık söylemek gerekirse; Müslümanlar “İkinci Cahiliye Çağı”nı yaşıyorlar! “Allah’u ekber” diyerek Müslümanların birbirini öldürmesinin caiz görüldüğü, “ Müslüman, ölmüş eşiyle ilk 8 saatte cinsel ilişki kurabilir” ya da “Cinsel ihtiyaçları gidermek için belli süreli nikah caizdir ” veya “Suriye’de rejime karşı savaşan ÖSO mensuplarının cinsel ihtiyaçlarını gidermek Allah katında sevaptır ” şeklinde fetvaların verildiği ve bu türlü fetvadan hareketle İslam Ülkesi Tunus’tan kandırılarak getirilen genç kızların bu insanlık düşmanı canilerin önüne atıldığı bir döneme “Cahiliye dönemi” denmez de ne denir Allah aşkına.

Siz, bizim son derece dindar Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’tan da mı iyi bileceksiniz? Bakın İslam ülkelerinde sergilenen vahşet görüntüleri karşısında o bile çileden çıkmış. O bile açık açık “ Eğer bu Müslümanlıksa, ben Müslüman değilim” diye haykırıyor artık.”

*  *  *

DAMATLAR GENÇ

KAYINVALDENİN ELİNİ ÖPMEMELİ!

Bir takım gazetelerde, dergilerde ve televizyonlarda ahkâm kesen sözde din adamı hoca-imam gibi kimseler aklın ve mantığın kabul edemeyeceği şeyler söylüyor. Örneğin, Kanal- 7'de dini konularda yorum yapan Necmettin Nursaçan,

“- Damat, genç kayınvalidenin elini öperken şehvet hissine kapılmamalı, gönlüne hakim olmalı. Kayınvalide yaşlıysa sorun yok, genç olursa damadın niyetine bağlı
” demiş.

Mısır’da devrilen Cumhurbaşkanı Mursi’de yayınladığı bir tebliğde, kadın ve kızların pazardan muz ve havuç almamalarını sokak ve meydanlarda doldurma yemelerini-yalamalarını yasaklamıştı. Mursi’ye göre, bunları gören erkeklerin şehvet hisleri uyanıyormuş!

*  *  *

PEYGAMBERİMİZE GÖRE KİMLERİN

CENAZE NAMAZI KILINMAZ

Son yıllarda çok sayıda yardım kuruluşları hortladı. Bunlar fakir fukaraya yardım için kampanyalar açmakta ve topladıkları yiyecek-içecek ve kurban paralarının büyük bir bölümünü şahsi hesaplarına aktarmaktalar. Ve bu kuruluşlar bilindiği üzere dini kullanarak faaliyetlerini yürütmekteler.

Tanrı’nın-Allahın, peygamber efendimiz aracılığıyla bizlere fakir-fukaranın, yetimin hakkını çalanların cenaze namazının kılınamayacağını belirtir. Nereden biliyorsun derseniz işte örneği, Peygamberimiz Hz. Muhammed, yakınlarından birisinin Beytülmale girerek bir hırkayı çaldığını öğrenince ” O artık cehennemliktir ” demiş ve öldüğünde de cenaze namazını kılmamıştı.

Kimlerin cenaze namazı kılınmaz derseniz işte listesi;

-Çalanlar-hırsızlar,

-Yalan söyleyenler,

-Haram yiyenler,

-Aldatanlar,

-İnsanların arasına nifak sokanlar,

-Masum insanları öldürenler, öldürtenler,

-İnsanlara iftira atanlar,

-Tanrı’nın-Allah’ın varlığını inkâr edenler.

Hulusi ŞENEL

............................................

SEVDİĞİM SÖZCÜK

“ Haksızlığın karşısında susan,

  Dilsiz Şeytandır “ Hz.Muhammed

 
Toplam blog
: 4
: 227
Kayıt tarihi
: 03.10.11
 
 

Kendimi küçük yaşlarda uzak ülkelere attım. 50 yıl aynı yerde, dünyaya bir daha başka bakarak az ..