Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ocak '18

 
Kategori
Güncel
 

İslam Ülkelerinde Uyanış Manzaraları; Arabistan Uyanıyor, İran Uykuya Dalıyor, Türkiye Zaten Uykuda

İslam Ülkelerinde Uyanış Manzaraları; Arabistan Uyanıyor, İran Uykuya Dalıyor, Türkiye Zaten Uykuda
 

Üç ülkede siyasi tablo aynen böyle… Denilecek ki Türkiye dünyayı ayağa kaldırıyor ne uyuması… Bildik bin yıllık tavırlarınızı sergiliyorsanız haliniz durumunuz ne olursa olsun uyuyorsunuz demektir.

İran bildiğimiz İran, çok ses çıkaran boş kap. Burada asıl üzerinde durulması gereken ülke son davranışlarıyla Suudi Arabistan.

İsrail-Arabistan arasında demir yolu hattı döşeniyor. İran ise İsrail ile arasına bomba döşemeyi düşünüyordur. Ben İranlıları çok severim ama kimse gücenmesin Humeyni kafası!

Suudi Arabistan bugün Türkiye dâhil İslam ülkeleri arasında en akıllı davranan ülke, “Filistinlileri severim, Filistin’e yardım ederim ama Filistin siyasetine dâhil olmam” Çünkü bu siyasetin sonu yok.

Bu nedir ya uzak ülkelerde başka güçleri destekle, egemenlik kurmaya çalış; e bu da emperyalizm, Türkiye’nin de İran’ın da yapmaya çalıştığı şey emperyalizm, ne demek bölgesel güç olmak! Ne yapacaksınız güç olup, zayıf ülkelerin tepesine mi bineceksiniz!

Ne bir gelişim ne bir ekonomi, dünyada sadece bu yönünüzle anılıyorsunuz; Pers bitti, Osmanlı gitti artık başka bir dünyada yaşıyoruz.

Yahu peygamberin ülkesi sizlerin Siyonist dediğiniz (ne demekse Siyonist!), İslam düşmanı ilan ettiğiniz ülkeyle işbirliği yapıyor çünkü dünya gerçeklerini görüyor. Bugünün dünyasında bu düşüncelerin yeri yok.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..