Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Eylül '12

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

İslam ve bilim

İslam ve bilim
 

Bilim ve Fen'i kullanan ülkeler bugün dünyada söz sahibi ülkelerdir. Bugün dünyada söz sahibi ülkeler başta İsrail olmak üzere ABD, Japonya, Fransa gibi ülkelerdir. Peki Müslüman ülkeler ne alemde diye soracak olursanız; Müslüman ülkeler bilindiği üzere -Türkiye'de dahil- bu konuda tam anlamıyla yerlerde sürünmektedir.

İslam, 8.yy'dan 13.yy'a kadar altın çağını yaşamış ve daha sonra Matbaa'nın Avrupa'ya gitmesi, Coğrafi keşiflerin hemen ardından başlayan sömürgecilik hareketleri, Reform, Fransız İhtilali vb. çeşitli buluşların ve hareketlerin ardından geriye doğru ilerlemesi başlamıştır. Dönemin güçlü Müslüman devleti Osmanlı ise, yapılan icatlara ''Gavur icadı'' yakıştırması yaparak bu icatları ülke sınırları içine ilk etapta sokmamış ancak aklı başına Lale Devri döneminde gelmiştir.

***

Lale Devri döneminde başa gelen akıl daha sonra ne Arap ülkelerinde ne bizim ülkemizde kendisini göstermemiştir. Bilimsel çalışmalarla ilgilenen insanlar ise ABD ve Avrupa'nın yolunu tutmuştur. Müslüman ülkelerde Bilim ve Tekniğin ilerlememesinin tek nedeni bağnaz kafalardır. Aşırı muhafazakar birisi çıkıp bir yerlerde ''Bilim ve Tekniğin gavur icadı olduğunu ve Allah'ın haram kıldığını'' söyler. Benim saf vatandaşım ise bu ''Örümcek kafalı''lara inanır. Bundan dolayı hem din tüccarlarının esiri olur hem de daha refah dolu yarınları kaçırır. Yapılan çalışmalar ise çeşitli yollarla engellenir.

Ancak bu arkadaşlar, Peygamberin ''İlim Çin'de dahi olursa onu gidip alınız.'' sözünü bilmez. Ya da bu zihniyete sahip bağnaz kimseler El-Biruni'yi, Farabi'yi, İbn-i Sina'yı, Harezmi'yi, İbn-i Türk'ü, Ömer Hayyam'ı, El Gazali'yi tanımazlar.

Bugün bu ülkede beyin göçü varsa sebebi yine aynı zihniyettir. Dikkat edin, bugüne kadar öldürülen çeşitli bilim adamlarının cinayetlerinin arka planında emperyalistler kadar yerli iş birlikçilerinde parmağı vardır.

***

Bugün çoğu bilimsel icadın altında Müslüman Bilim adamlarının olmasına rağmen bıraktıkları mirası Müslüman ülkelerin değerlendirememesi çok yazık. Özellikle biz, günümüz Araplarının mantığında devam edersek önümüz iyice karanlık olacaktır.

***

Ülkelerin gelişme sürecinde Bilim'in İktisat kadar önemli olduğunu bilen yöneticiler şart bu ülkeye. Zaten bilimsel gelişme olduğu zaman İktisadi gelişme, Kültürel gelişme de hemen arkasından gelecektir.

Bu ülkeye ''Muhtaç olduğu kudretin damarlarındaki asil kanda mevcut'' olduğunu bilen ve tarihini önemseyen, tarihten ders çıkaran insanlar lazım ! 

 
Toplam blog
: 117
: 379
Kayıt tarihi
: 01.09.12
 
 

Öğrenci, sanatsever, sporsever, Mustafa Kemal Atatürk... ..