Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Mayıs '14

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

İslami evlenme engelleri nelerdir? Geçici ve kesin evlenme engelleri

İslami evlenme engelleri nelerdir? Geçici ve kesin evlenme engelleri
 

islami evlenme engelleri


İslam dinin evlilik oldukça önemli bir konudur. Bu sebeple evlenme hakkında engeller dahi evliliğin mutluluğu, huzuru için vardır. İslamda evlenme engellerinden bahsedecek olursak misal bir evli çiftin çocuğunun olamaması. Bu durumda boşanmak gibi bir durum söz konusu olamaz. İslam dininde bu gibi durum karşı tarafın hakkına gasp oluyor ve kul hakkı olduğu için çocuk olamadı diye boşanılmamalıdır. Böyle durumda boşanmayıp, bir evlat edinerek sorunu çözebilmek varken yuvayı yıkmak İslam dinin kesinlikle doğru bir tercih değildir. Yapılmaması gerekmektedir. Evlenmeden önce karşı tarafın sorunlarını bilmiyor yahut araştırmadıysanız evlendikten sonra bunu öğrendiğinizi evliliğin ölene dek yapılan bir bağ olduğunu unutmamalı ve evliliği devam ettirmelisiniz.

İslami evlenme engelleri konusunda yanlış bilinen evlenme engelleri de bulunmaktadır. İslam dini size evlilik yöntemleri konusunda ayrıntılı bir tarifte bulunmamış olduğu için siz bu durumu İslami kurallara uygun bir şekilde yapmalısınız. Görücü usulü bir evliliği akraba, anne, baba doğru bulurken internetten evliliği doğru bulmamaktadırlar. İnternetten evlilik İslam dininde yasak bir durum değildir. İslam dini tam tersine teknolojiyi kullanıp, onu üretmemizi emretmektedir.

Dinin uyguladığı yasaklar doğrultusunda evlilik gerçekleştirilir ve İslami bir çerçeve içerisinde bir evlilik yapılır ise internetten evliliğin hiçbir sakıncası kalmaz. Büyük bir yanlışı bu şekilde ortadan kaldırabilmemiz elimizdeyken bu yanlışı savunmamalıyız. İslami evlilik siteleri derken İslam’a aykırı olmayan evlilik siteleri ile İslam dinine gerçekten tam anlamıyla uygun bir şekilde bir evlilik gerçekleştirebilir, yanlış olarak bilinen bu “internetten evlilik” konusunu kendimizce açıklığa kavuşturmuş olalım. Hayatımızın eşini nerede bulacağımız hiç belli olmaz, bu sebeple dine aykırı olmayan her türlü yöntem ile evlilik gerçekleştirilebilmelidir.

 
Toplam blog
: 90
: 2496
Kayıt tarihi
: 03.11.12
 
 

Kafasına takılan her konuyu sonuna kadar araştırmaya üşenmeyen, bildiklerini, öğrendiklerini ve i..