Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mayıs '14

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

İslami evlilik nasıl olmalıdır?

İslami evlilik nasıl olmalıdır?
 

islami evlilik


Evlilik son derece önemli ve hassas bir konudur. Hayatı baştan aşağı değiştirecek, önem kazandıracak veya önemini yitirecek bir konu olan evlilik, iyi veya kötü olmasını bizim seçmemizi sağlayan bir kutsal kurum olarak da bilinir. Eğer sizde evlenecek ve evleneceğiniz kişinin İslami kurallar çerçevesinde hayatını sürdürmesini istiyor, bu kurallar çerçevesinde yaşamını sizinle beraber yürütmesini istiyorsanız İslami evlilik istiyorsunuz demektir. Evleneceğiniz eşin İslami kuralları bilmesi, sizin de bu kurallara göre kendinize bir eş seçmeniz İslami evlilik olarak yorumlanır ve oldukça iyi, evlilik için faydalı bir evlilik yöntemidir. Evliliğinizde huzurlu, dinine bağlı ve mutlu bir yaşam istiyorsanız, kısaca İslami evlilik istiyorsanız dini vecibelerini ve gerekli olan şartları yerine getiren bir eş seçerek bunu gerçekleştirebilirsiniz.

Mutlu ve huzurlu yuvanın temeli dinine bağlı evli kişilerden geçer. Bu sebeple İslami evlilik oldukça önemlidir. İslami evlilik öncesi elbette ki karşı cinsin ne derecede dinine bağlı, ne derece bu konulara dikkat ettiği tespit edilmeye çalışılmalıdır. Aynı zamanda arada bir uyumsuzluk, uyuşmazlık var mı bunun da tespiti yapılmalıdır. Belli bir süre İslami kurallara göre tanışma evresi gerçekleştirerek ortak yönler ve uyumsuzluklar görülebilir eğer giderilebilecek sorunlar ise konuşularak giderilmeli, giderilemeyecek ise başka bir eş ile İslami evlilik sağlanmalıdır.

İslami şekilde evlenmek isteyen kişiler bu noktalara daha da dikkat etmek zorundadır. Bu sebeple çağımızda bu tarz bir evlilik yapmak kolay gibi görünmese de aslında İslami evlilik siteleri ile oldukça kolaydır. İslami evlilik sitelerini ziyaret ederek sizin gibi İslami bir evlilik isteyen eşlere ulaşabilir, tanışıp islami bir evlilik yapmak için harekete geçebilirsiniz.

 
Toplam blog
: 90
: 2496
Kayıt tarihi
: 03.11.12
 
 

Kafasına takılan her konuyu sonuna kadar araştırmaya üşenmeyen, bildiklerini, öğrendiklerini ve i..