Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Şubat '13

 
Kategori
İnançlar
 

İslamofaşizm ve İslamofobia analizi. Sebep, sonuç ve detayları

İslamofaşizm ve İslamofobia analizi. Sebep, sonuç ve detayları
 

Biliyorum biraz ajitatif bir başlık. İslamofaşizm ve İslamofaşist tabirlerini ben ilk olarak Amerikalı Cumhuriyetçilerin ağzından yıllar önce duymuştum. Özellikle Obama öncesinde Cumhuriyetçi George Bush bunu çokça kullanmış ve Amerikalı bazı köşe yazarlarıda bolca yazılarında değinmişti. 

Hollanda'da Gerd Wilders gibi asıl faşistlerinde bolca kullandığı bir tabirdir bu. Bu tabir üzerinden İslam'a ve Kuran'a saldırısını meşru bir zemine oturtma çabasını görürüz.

Peki bu tabiri İslam veya Müslümanların bir kısmı hak ediyor mu?

İslam yani vahiy odaklı tevhidi İslam asla böyle birşeyi hak etmiyor. Kuran'ı merkeze aldığımızda İslam'ın bizzat Faşizm, Kapitalizm karşıtı bir kitap olduğunu zaten görmekteyiz.

Peki Müslümanların bazıları İslamofaşist değimini hak ediyor mu?

İşte burada vereceğimiz cevap kesinlikle evettir.

Çünkü kendisini kurtulmuş ve garantide sayan ve g.tü kurtardığını düşünen zihniyet diğerlerini küçük görür aşağılar, onu toptan kafir sayar, zaten kendinden de sorumluluğu atar. Bu bakış açısıyla adam kendini doğru yolda diğerlerini yanlış yolda giden varlıklar olarak görüpte hele bide kibirlendi mi bitti demektir. O adam ve zihniyet kendinden ve gittiği yoldan o kadar emindirki akletme sorgulama gereği bile duymaz.

Hacca giden bazı hacılarımız kendini kurtulmuş ve tertemiz gördüğü ve Arapları kirli pis ve pasaklı gördüğü anda ayrımcı olmuyor mu?

Ya farklı dinden olan bir insanın elini sırf gusülsüz diye sıkmayan ve aptestinin kaçacağını sananlara ne demeli? Abdest kaçmazken insanlık nereye sıvışıyor aklediyor mu?

Bosna savaşında bile namazda otururken şehadet parmağını kaldırmadı diye orada bulunan bir Müslümanın işaret parmağını kırı veren mezhepçi komutana ne demeli?

Suriye'de karşılıklı olarak birbirinin kanını mezhepçi kışkırtmalarla içenlere, kafaları Allahu Ekber nidalarıyla kılıçla keserken, kurbanın sırtına yine Allahu ekber diyerek koyanlara ne demeli?

Ne kadar hoşlar şirinler mi demeliyiz?

Elbette bunların hiç birisi Kuran-ı Kerimde olan şeyler değil. Bu kafa yapısı zaten Kuranı anlayarak ve anlamaya çalışarak okuyanlardan değil, üflemecilerin ve nefesli çalgıcıların marifetleri.

Fakat İslamofaşist kelimesinin aslında olması gereken açılımı İslam inancı üzerinde kendisini mutlak doğru yolda görüp diğer inançtan olanları küçük görme ve yukarda açıkladığım şekillerde uygulamalı aşağılamaya tabi tutana İslamofaşist denebilir.

İşte Batılılar bu şekilde davranan Müslümanları TV ekranlarında bolca kullanıp islamofobia'yı (İslam korkusu) yamaya çalışıyorlar. Ne üç kağıt ama? Bu kadar olur valla.

Bununla beraber asıl kendisi Hristiyanofaşist olan George Bush gibi genelde ABD'nin güney ve iç kesimlerinde yaşayan Kuran yakan gerici metodist Hristiyan Faşistler topyekün İslama ve Kuran'a saldırmak için bu tabiri bulmuşlarsa da bu tabiri gerçekte hak edenlerle muvahhidlerin (tevhide inanmış Kuran merkezli Müslümanların) işi yoktur.

Cumhuriyetçi Amerikalı faşistlerin ( ki bunlar genelde ABD'li silah ve petrol şirketlerinin sahipleridir de) tek derdi önlerinde duvar gibi duran Kuran ve onun evrensel değerlerinin gerçekte ortaya çıkıp Kapitalizme karşı umut olması onları asıl tedirgin eden unsurdur.

Bu nedenle kavramları ortaya atan, bunların içlerini asıl manalarıyla değil kendi istedikleri gibi dolduran ve satılmış köşe yazarlarıyla buna çanak tutanlar ve asıl suçlular olan Cumhuriyetçi Hristiyano Faşistlerdir ve Museviliği ayrımcı siyonizme dönüştüren yine kendilerini kurtulmuş sanan bir kısım Yudeofaşistlerdir. Bu kesimler önce aynaya bakmadan Müslümanlara çamur atamazlar eleştiremezler hele hele İslamofaşist demeyi asla hakedemezler.

Burada şunu vurgulamadan geçemeyeceğim. Bir insanın ve topluluğun mahvolmasının en önemli  sebebi, o insanın ve topluluğun kendisini kurtulmuş ve seçilmiş sanmalarından geçer. Çünkü bu o topluluktaki vicdani, ahlaki ve tüm insani sorumlulukları bitirir.

İnanç ya da vatancılık adına en kanlı savaşlarda en hunharca acımasızca katliamların yapılmasının nedeni de işte burada yatmaktadır.

Zaten bu sebeple Tevhidi Musevilik şimdiki  yahudiliğe döndü. Tevhidi İsevilik şimdiki Hristiyanlığa döndü. Tevhidi İslamı da aynı tehlike beklemektedir ve kendini kurtulmuş sayan kibirli tip Müslümanların ortaya çıkması en büyük sıkıntılardandır.

Özellikle şu anda iktidarla sınanan muhafazakar sağcı İslami kesimin farkına varamadığı tehlike sermayeleriyle beraber artan kibirlerini görememeleridir. Para, sermaye, varlık özellikle sistem kapitalizm olunca kesinlikle şımartır kibirlendirir. Elbette bu sözlerim herkes için değildir ama bu tehlikeyi ve var olan durumu herkes göz önüne getirirse ne dediğim çok iyi anlaşılır. (Eleştirmek nefret etmek demek değildir, eleştirmek doğrunun bulunması için gereklidir).

Biz tevhide inanmış muvahhit müslümanlara gelince, olacaksak adam gibi Müslüman olalım. Bırakalım menkıbeciliği ve milyonlarca Kuran'a uymayan hadisi. İnancı mitolojileştirmeye kimsenin hakkı yok. Sonra soru verirler adama "ulan 5000 tane melek indi de Bedir'e, öldüre öldüre 40-50 kefereyimi öldürdü? Bu durumda 313 Müslüman artı 5000 melekle müşrikleri savaştıran menkıbecilik kendine sormaz hiç ulan biz bu müşrikleri bilmeden kahraman yapıyoruz, adamlar 5313 kişiyle yine iyi dayanmış be" diye, o zaman ne diyeceğiz Allah aşkına?

Ya adam gibi bu inancın sorumluluklarını üzerimize alarak çabalayalım yada bırakalım yalandan İslamcılık oynamayı.

Altlarında son model arabalarla arkalarında 2-3 karısıyla fakir gençlere lidercilik oynayan geleneksel kılıklı heriflerin aman sabır demeler yok mu bide! Sünnete uyan(!) sarıklı cübbeli adamlar, Osmanlının tarihte yaptığıyla övünmeleri özellikle kullandıkları jargon bu tiplerin.

Sen kendin ne yapmaktasın ona bak. Atalarının yaptıklarıyla övünenler kendileri bi b.k yapamadığı için avunanlardır.

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..