Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Aralık '09

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

İşlerinizi emir tekrarı ile esnek bir şekilde aksatmadan halledebilirsiniz.

Yapmanız gereken bir sürü işiniz var ve hangi birisine koşturacağınızı şaşırıyorsunuz. Eminim hepinizin yaşadığı bir durumdur. Birde üstüne üstlük yapamanız gereken en önemli işlerden birkaçı aklınızdan çıkmış ve bu sizin moralinizin bozulmasına neden oluyor. Halbuki oraya gitmeden önce kaç defa kendinize hatırlattınız ve işinizi yapacağınız yerin önünden geçmenize rağmen nedense hatırlayamadınız.

Alışverişe çıkacaksınız, kurutemizleyiciden alınması gereken manto'nuz var, çocuklarınızı özel derse götüreceksiniz, işlerinizle ilgili banka işlemleriniz gibi bir sürü farklı yerlerde olmanızı gerektiren bir durumdasınız ve bu işleri sadece bir günde yapmak zorunda kalışınız sizin aşırı stresse girmenize neden oluyor. Klonlama teknolojisi henüz hayata geçmediğine göre :) bu işlerle kendiniz başa çıkmak zorundasınız.


Öncelikle planlı yaşam diyoruz. Yapmanız gereken işleri maddeler halinde listeyelim. Başlık olarak üst kısma bu işin nerede gerçekleşeceğini yazalım. Sol kısma da 08:00 den başlayarak aşağı doğru 1 er saat aralıkla saatleri yazalım. En önemli işinizden en önemsizine doğru listeyi doldurmaya başlayalım. Bu şekilde yazarken hem bilinçaltımıza işlerin sıralamasını almış olacağız hemde kağıt üzerinde yapılacak işlerimizin birbirine yakınlık oranlarını görüntülemiş olacağız. Aynı zamanda uzun süre alacak işlerin öğlen paydosundan önce bitmesine özen göstererek bu aralıkta kendimizle ilgili özel işlerimizi halletmek için fırsat yaratmış olacağız.
Tüm bu işleri kağıda döktükten sonra da hem okuyarak hemde zihnimizde bu işleri yaptığımızı canlandıracağız. Bu sayede hem yapacağınız işe tam anlamı ile odaklandığınızı hissedeceksiniz hemde işleri doğru ve eksiksiz yapmanın keyfini yaşayacaksınız. Her işte olduğu gibi aksilikler yaşanacaktır. Örneğin hazırlanmasını istediğiniz bir siparişin gecikmiş olması söz konusu olabilir, bu yüzden çok uzak noktalardaki işlerinize gitmeden önce telefonla teyit almak gibi bir davranış sizi günün kahramanı yapacaktır.

 
Toplam blog
: 98
: 414
Kayıt tarihi
: 11.12.09
 
 

1977 İstanbul doğumluyum. Web Tasarım ve Bilişim Danışmanlığı yapmaktayım. Uzun yıllardır ilgi du..