Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Şubat '14

 
Kategori
e-Ticaret
 

İşletmeler neden E-ticaret sitesi açıyor ?

Teknoloji gün ve gün gelişmeye devam ediyor. İnternet ve interenete girebilen bilgisayar ve diğer cihazların kullanım sayıları da gün geçtikçe hızlı bir ivme ile artıyor. Bu durum insanların, neredeyse aradıkları her şeyin cevabını internette yani sanal alemde bulmak isteğine düşmelerine sebep oluyor.

Online gazeteler okunuyor, sosyal paylaşım sitelerinde vakit geçiriliyor, ziiyaretler yerini görüntüü sohbete bırakıyor, kütüphaneler internete taşınmaya başlıyor. Kısacası internet milyonlarca kişinin hayatına hiç bir zaman çıkmamak üzere girmiş durumda. 

Neden Türketiciler Online Alışveriş Sitelerini Tercih Ediyor

Yukarıdaki örneklerde olduğu gibi insanlar fiziksel mağazalardan alışveriş yapmak yerine sanal mağazaları tercih ediyor. İstedikleri ürüne ulaşabiliyor, binlerce çeşit arasından seçim yapabiliyor ve dışarıya çıkarak zaman kaybı yaşamak yerine online alışveriş sitelerinden sipariş veriyor. Bütün bunlara indirim ve kampanyalar eklenince sanal mağazalardan alışveriş yapmak oldukça fazla cezbedici oluyor. 

İşletmeler Neden E-ticaret Sitesi Açıyor 

Tüketicilerin online alışveriş yani e-ticaret sitelerini tercih etmesi, işletmelerin de bu sektöre yönelmesine sebep oluyor. E-ticaret pastası her geçen gün artmaya devam ediyor. Artan talepleri karşılamak ve ürünlerini internette pazarlamak isteyen işletmeler ise profesyonel e-ticaret paketlerini kullanıyor. Hatta bazı işletmeler fiizksel mağazalarına yaptıkları yatırımın çok daha azını sanal mağazalarına ayırarak, fiziksel mağzalarında yaptıkları satışların kat ve kat fazlasını e-ticaret sitelerinde gerçekleştirebiliyor. Bu durum ise fiziksel mağazaların kapanarak direk olarak sanal mağazalara yönelinmesine sebep oluyor. Peki internette e-ticaret paketi seçerken nelere dikkat edilmesi gerekiyor ?

E-TİCARET PAKETİ SEÇERKEN DİKKAT!

İnternette sorunsuz bir şekilde e-ticaret yapılabilmesi için profesyonel elektronik ticaret paketleri geliştiriliyor. Kulanılan bu paketler sayesinde hiç bir internet bilgisi dahi olmayan işletmeler kısa bir eğitimin ardından internette ticaret yapmaya başlayabiliyor. E-ticaret paketleri aşağıda bulunan özelliklere kesinlikle sahip olmalıdır!

Güvenli Olmalıdır
 
Sahip olacağınız sitenin bütün güvenlik önlemlerinin alınmış olması gerekir. Kullanılan sunucularda sorunlarla karşılaşmamak için altyapısı sağlam olan firmalar ile çalışılmalıdır. Sunucuların kesinlikle Firewall ve IPS – IDS sistemlerine sahip olması gerekir. Bu sistemler ilerleyen zamanlarda oluşabilecek olan saldırı, tehdit vb. zararlı etkilere karşı anlık çözümler üretebilen programlardır.
 
Sadece saldırı ve tehdit değil aynı zamanda sunucularınızın yedekleme özelliğinin bulunması da yüksek derece de önem arz etmektedir. RAID5 periyodik olarak sitenizdeki bilgileri güncelleyen RAID5 özelliğinin bulunması veri kayıplarının önüne geçmektedir. Bununla birlikte ödeme sayfalarında müşterilerinizin kart bilgilerinin güvenliğini sağlayabilmek için 128bit ya da bir üst versiyonu olan 256bit SSL şifreleme sisteminin kurulu olması gerekir.
 
Google ve SEO Dostu Olmalıdır
 
Açacağınız e-ticaret sitesinde Google modüllerinin kullanılabilmesi gerekir. Otomatik google sitemap oluşturabilmeli ve bu sitemap (site haritası) in google ve diğer arama motorları tarafından tanınabilir halde olması önemlidir. Sitenize gelen kullanıcıların davranışlarını görebileceğiniz Google Analytcs eklentisinin kurulu olması onların sitenizde nasıl hareket ettiklerini görmenizi sağlayacaktır.
 
Siteye eklenen her içeriğin link uzantısı akıllı linkleme özelliği sayesinde içerik ile alakalı sonuçlar vermelidir. Örnek olarak Abc Ürününün Fiyatları başlıklı bir yazının bağlantı uzantısı www.siteadi.com/3a8dj3lll yerine www.siteadi.com/abs-urununun-fiyatları şeklinde arama motorları tarafından tanınabilmelidir. Aynı zamanda arama sorgularında karşınıza çıkan açıklama ve başlık alanlarının manuel olarak doldurulabileceği bir SEO eklentisi sitenizde var olmalıdır.
 
Geliştirilir ve Geliştirilebilen Özellikte Olmalıdır
 
Kullandığınız e-ticaret paketi hizmet almış olduğunuz firma tarafından belirli periyotlar ile geliştirilmelidir. Aynı zamanda özellikle tasarım başta olmak üzere, sizlerde e-ticaret sitenizde değişiklik yapabilmelisinizdir. Şu unutulmamalıdır. Bugün açacağınız ve size oldukça şık görünen bir e-ticaret sitesi birkaç sene sonra demode olabilir. İşte o zaman teknolojiye uyularak istenilen değişiklikler yapılabilmelidir.
 
Ürün, Sipariş, Kargo Yönetimi Rahat Olmalıdır
 
E-ticaret sitelerinde en çok üç alanı kullanırsınız. Bunlar sırası ile ürün ekleme, sipariş kontrolü ve kargo takibidir. Özellikle bu alanların kolay ve rahat kullanılabilmesi gerekir. Müşteri sipariş analizi, rahat bri şekilde ürün ekleme çıkarma ve toplu ürün gönderebilme, kargonun nerede olduğunu saatlik öğrenme gibi özelliklerin detaylı bir şekilde rapor çıkartılabilecek halde sizlere sunulabilmesi gerekir.
 
Ödeme Sistemleri Sorunsuz Bir Şekilde Kurulabilir Olmalıdır
 
E-ticarette en çok önem verilen konu sitede kullanılacak olan ödeme sistemleridir. Eğer siteniz üzerinden kredi kartı ile ödeme almak istiyorsanız kullanacağınız sanal posların sorunsuz bir şekilde kurulumu sağlanmalıdır. Özel olarak sorunsuz sanl pos ve 3D secure kurulumu kısa sürede rahatlıkla yapılabilmelidir.
 
Alacağınız Paketin Sizlere Vereceği Ayrıcalıklara Dikkat Edilmelidir
 
Kullanacağınız e-ticaret paketinde, bir e ticaret sitesinin gereksinimi olan her türlü detay ve özelliğin var olması gerekir. Gelişmiş opsiyon yönetimi, müşteri sipariş analizi, müşteri desteği, toplu mail gönderimi, site yönetimi, aktif ziyaretçiler, blog ve haber yönetimi, sanal pos ayrıntıları, kullanıcı güvenliği, anlaşmalı banka ve kargolar, hediyeler, indirim çekleri ve onlarca özelliğin bir arada size sunulmasına dikkat etmeniz gerekir.
 
Yukarıdaki özellikler ve daha fazlası kullanacağınız e-ticaret sitesinde kesinlikle olmalıdır. E-ticaret sitesi açmak isteyen işletmeler kesinlikle kullanacakları paketleri detaylı bir şekilde incelemeli ve onlara sunulan demoları online test etmelidirler.
 
Kaynak: Neticaret
 

 

 
Toplam blog
: 77
: 1165
Kayıt tarihi
: 07.01.14
 
 

CEO - GSM İletişim ..