Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Haziran '07

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

İslim kebabı

İslim kebabı
 

Annemin kulakları çınlasın, özel günlerde yapar, tadı da annemin elleri gibi çok lezzetlidir.

Tamam arkadaşlar kızmayın tarifini vereceğim siz de yapın yiyin, yanında yayık ayranı tavsiyemdir, ben bizim yanımıza taşınmak isteyen arkadaşlar için ev bakıyorum duyurulur....

Malzemeler;

600 Gr kuzu eti, (12 parça)
2 çorba kaşığı margarin,
2 Adet soğan,
2 Çorba kaşığı salça ,
3 Adet domates,
3 Adet sivribiber,
3 Adet patlıcan,
2 Su bardağı sıvıyağ ,
2 Su bardağı su,
Tuz, karabiber.

Hazırlanışı;

Margarini bir tencerede eritin.
Küçük doğranmış soğanı ilave edip, karıştırarak pembeleştirin.
İçine etleri koyun ve altüst ederek 2 dakika pişirin.
İçine salçayı ilave edip 3 dakika daha karıştırın ve 2 su bardağı suyu ekleyin.
Karabiberini ve tuzunu ayarlayın.
Kaynadıktan sonra ateşi kısıp, 40 dakika pişirin.
Patlıcanları alaca soyun, uzunlamasına yarım cm kalınlığında kesin ve sıvı yağda kızartın.
Bu arada pişmiş olan etleri süzgece çıkartıp, fazla suyunu süzün.
Kızarmış patlıcanları artı şeklinde üst üste koyun.
Ortasına eti yerleştirip bohça gibi kapatın.
Üzerine yuvarlak bir dilim domates, yarım sivribiber koyduktan sonra ortasına kürdan batırıp sabitleyin.
Önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirip servis yapın,
Tamam ekranı yiyebilirsiniz :))))

AFİYETLER OLSUN.....

 
Toplam blog
: 110
: 4498
Kayıt tarihi
: 10.03.07
 
 

Muhasebeciyim. Hep yazmak istedim fakat içimdekileri yazıya dökemiyorum. Bu ana kadar hiç denemed..