Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Eylül '06

 
Kategori
Sosyoloji
 

İsmail Ağa

İstanbul Fatih'teki İsmail Ağa Camiindeki çifte ölüm tarikat ve ceaatleri gündeme getirdi.Bir bakıma iyi oldu. Oralardan haberdar olmayan ve her şeyi güllük gülistanlık zanneden aymazlar için iyi bir uyarı.

Maalesef şu anda ülkemizde çok büyük bir kitle tele-vole ve müzik magazin kültürü ile haşır neşir. Hiç ummadığınız, aydın zannettiğiniz kişiler bile boşvermişlikle bu kültüre sarılmış görünüyorlar. Ayrıca bir de barışçılar var. Onlar da Lübnan, Irak ve Afganistan'da ki olaylara bakıp Barış da barış diye haykırıyorlar. İyi de İsmail Ağa için ne düşünüyorlar bilinmez. Bence bu barış meraklılarına bir tek ricam var :Emekli büyükelçi merhum"Mahmut Dikerdem" le ilgili minik bir araştırma yapsınlar bakalım Barış neymiş görsünler...

Tarikatlar ve cemaatlar yok edilemez ve yok farz edilemez. Yapılacak tek şey onları kendi bölgelerinde özgür kılmak ve kesinlikle yayılmalarını önlemektir. Devlet yetkilileri bu gibi akımları kontrol altında tutmak yanlışlıklarında acımasız olmak zorundadır. Onlara verilecek taviz yalnızca tehlikenin büyümesine yol açar... Bırakalım kendi kendilerini bitirsinler.

 
Toplam blog
: 3
: 856
Kayıt tarihi
: 06.09.06
 
 

Oldukça yaşlı ama çok da genç eski bir yazın(edebiyat) öğretmeniyim. Uzun bir bürokratik yaşamım old..