Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ağustos '16

 
Kategori
Güncel
 

İsmail Küçükkaya ‘Gençliğe Hitabe’yi bozarak okudu

İsmail Küçükkaya ‘Gençliğe Hitabe’yi bozarak okudu
 

balkanlarkoleji.cpm'dan


İsmail Küçükkaya, Fox TV’de sabahları bir haber program yapıyor. 16 Ağustos 2016sabahı, o “güzel” programında ne kadar Atatürkçü olduğunu gösterme ihtiyacı da duymuş olmalı!

Elinde bir kitap, ortasındaki bir sayfadan Atatürk’ün “Gençliğe Hitabe”sini okudu… Ama ne okuma? Güya Türkçeleştirerek, keserek-biçerek canına okuma!

Küçükkaya, büyük gazeteci!

Seslendiği ekran, büyük televizyon, çok seyredilen televizyon!

Biz ise, gerçekten “kısık sesleriz”…

Sesimizi kim duyacak?

Duyurabildiğimiz kadar duyuralım, düzeltelim. Küçükkaya, Hitabe’yi küçülttü… Gerekli mi, değil mi, bilmiyorum. Lâkin okunacaksa HİTABE, işte aslı, böyle okunsun:

Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi

Ey Türk Gençliği!

Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.

Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahilî ve haricî bedhahların olacaktır. Bir gün, İstiklâl ve Cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şartlarını düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şartlar, çok nâmüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şartlardan daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr-u zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.

Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şartlar içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

Mustafa Kemal Atatürk
20 Ekim 1927

 
Toplam blog
: 1412
: 1241
Kayıt tarihi
: 04.06.10
 
 

Ücret karşılığı hiçbir yerde çalışmıyorum. Sandıklı'da doğdum. Kuleli Askerî Lisesi, Kara Harp Okul..