Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mart '10

 
Kategori
Siyaset
 

İsmailağa cemaatinden AKP’ ye ihtar! ‘’Verilen rolün gereğini yapın, rol çalmayın’’!

İsmailağa cemaatinden AKP’ ye ihtar! ‘’Verilen rolün gereğini yapın, rol çalmayın’’!
 

Alıntı


AKP’nin işi zor görünüyor. Oy için verdiği ödünler yol su elektrik olarak geri dönüyor.

Son günlerde adı sıkça duyulan ve eşi benzeri görülmemiş bir biçimde bir başsavcının tutuklanmasına kadar devam eden olaylar zinciri, cemaatin kollarının nerelere kadar uzandığının, siyaset cemaat üçgeninde kimin ne tür ilişkiler yumağının içinde olduğununda hazin belgesi olarak ortada duruyor. Tehlikenin boyutunu ise tahmin etmek mümkün değil.

Açılım nedeni ile iyice dara düşen ve ne yara ne sere yaranabilen AKP dört bir yandan ablukaya alınmış durumda anlayacağınız.

Gidişata bakarak AKP’yi oldukça zor günlerin beklediğini görmek için müneccim olmaya gerek yok. Sadece içişlerinde değil, dışişlerinde de dört bir yandan ablukaya alınan AKP (Kıbrıs sorunu, Ermeni tasarısı gibi) bakalım nasıl bir strateji, nasıl bir manevra ile kurtulacak bu ablukadan. Ya da kurtulamayıp, ülkeyi bugünden de zor bir sürecin, kaosun içine iterek, hiçbir şeyden, pazarlıktan habersiz olan halkı bu kaosun dişlileri arasında ufalanmaya mahkum mu edecek? Bekleyip göreceğiz. Diyetler nasıl ve ne biçimde ödenecek.

Kısacası AKP’nin gemisi her bir yandan su almaya başladı. Birilerinin kapalı kapılar ardında Türk milletinden habersiz yaptığı pazarlıklar keşke sadece yapanını ilgilendirse ama kazın ayağı öyle değil işte. Birileri birileri ile gizli görüşmeler, pazarlıklar yapar ama faturayı pazarlığın kaymağını yiyenler değil bütün halk öder. Bu karmaşada, ne yağmalayabilirsem kardır gözüyle bakanlara ise gün doğar. Paylaşım kavgasında kim kimi yiyebilirse artık!

Sonuç olarak öyle karmaşık, öyle çapraşık, öyle kirli ve büyük bir pazarlığın ortasındayız ki; her an avlanmaya hazır, kolu kanadı kırık kuşlar gibiyiz.

Hepimize ama hepimize kolay gele. Gelişat hiç de hayra alamet değil.

http://www.milliyet.com.tr/ismailaga-dan-ak-parti-ye-uyari-/turkiye/sondakika/05.03.2010/1207339/default.htm?ver=98

 
Toplam blog
: 669
: 1503
Kayıt tarihi
: 19.01.07
 
 

Bir on dört mart sabahı güneş henüz arz-ı endam ederken üzeri yongalarla kaplı, küçük pencereli, ..