Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Mayıs '10

 
Kategori
Siyaset
 

İsmet İnönü...

İsmet İnönü...
 

Türk milletini küllerinden var etmeyi başarmış ve sadece düşmanı değil bu milletin makus kaderini de yenen biridir İsmet İnönü.

Kurtuluş savaşının en önemli üç isminden biri olarak, Mustafa Kemal ve Fevzi Çakmak’la birlikte Büyük Taarruzu’u yöneten, Batı Cephesinin Kumandanıdır.

Mustafa Kemal Atatürk’ün en yakın silah ve mesai arkadaşı. Çok partili demokrasiye geçişin mimarı ve Türkiye’nin 2. Cumhurbaşkanıdır.

Uğruna hayatını adadığı Türk milletini, yıkılmış bir imparatorluğun küllerin doğan yaralı bir ulusun haklarını Lozan da devrin en büyük emperyalistlerine karşı savunmuş bir adamdır İsmet İnönü.

Tüm dünya’da Nazi korkusu hakimken savaşın acısını çok iyi bilen biri olarak ülkesini acı, sefalet ve kaos’a sürükleyecek her türlü savaşın dışında tutmayı başarmış ve Yüce Türk ulusuna hayatını adamış bir devlet büyüğüdür İsmet İnönü.

Sevmeyebilirsiniz, beğenmeyebilirsiniz de…

Ama bu ülke için yaptıklarını görmemezlikten gelemezsiniz.

Hele ki vicdanınız varsa saygısızlık etmezsiniz!

Ya da masum insanları gaz odalarına atan, diri diri fırınlarda yakan 20'nci yüzyılın psikopat, katiline benzetemezsiniz!

Sevgili dostlar, Türkiye Cumhuriyetinin bir evladı olarak tarihi gerçeklere aykırı bu tip benzetmeleri son derece talihsiz ve yakışıksız olarak görüyorum. Devletine ve milletine hizmet etmiş ve hayatını Türkiye Cumhuriyeti için harcamış hiç bir Türk büyüğünün bu denli haksız bir şekilde eleştirilmesi hiç hoş değildir.

Kaldı ki bütün dünyanın, hatta düşmanlarının bile saygıyla andığı İsmet İnönü’nün aynı saygıyı kurucuları arasında yer aldığı Türkiye Cumhuriyetinin siyasetçilerinden ve vatandaşlarından da görmeleri gerekir.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları o kadar vefasız değildir.

Anıl YÜCEL

anilyucel@hotmail.com

 
Toplam blog
: 49
: 1939
Kayıt tarihi
: 13.04.09
 
 

Malatya İnönü üniversitesi ve Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi mezunu, Özel Eğitimci-Yazar, çeşit..