Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

zirve özden özpınar

http://blog.milliyet.com.tr/fidanlar

20 Aralık '08

 
Kategori
Güncel
 

İsmet İnönü'yü Anma Haftası

İsmet İnönü'yü Anma Haftası
 

Atatürk’ün en yakın silah arkadaşı İsmet İnönü ‘yü Anma Haftası için düzenlenen konser için biletimi bir hafta öncesinden almıştım.

Yaşamı boyunca klasik müziğe tutkun olan Türkiye Cumhuriyeti'nin İkinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün Anma Haftası Özel Konseri İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde yapıldı.

İzmir Devlet Senfoni Orkestras’ını Şef Alexander Walker yönetti. Solist Christian Blackshaw Beethoven ‘ın 3. Piyano Konçertosu’nu sundu. Salon muhteşem kalabalıktı. Konser başladığı anda İzmir’in yağmuruda orkestraya eşlik edercesine başladı. Büyüleyici bir atmosferde nefesler tutulmuştu sanki. Piyanonun hülyalı zarif ezgisine katılan kemanlar, viyola, viyolonseller, üflemeli ve vurmalı çalgılar yağmurun sesi ile barış temasında tek bedende tek yürekte birleşti. Makinamı unuttuğum için biraz hayıflandım.

Çıkışta yağmurun şiddeti devam ediyordu. Yağmur da orkestranın devamıydı sanki bu gece. Büyüsü içimde yol alırken rahmetli babam aklıma düştü. İsmet İnönü’nün öldüğü gün ne çok ağlamıştı. İlk kez ağladığına şahit olduğum gündü o gün.

 
Toplam blog
: 363
: 353
Kayıt tarihi
: 09.12.07
 
 

Buca Eğitim Enstitüsü mezunuyum. Emekli öğretmenim. İzmir'de yaşıyorum. Adaletin, yalınlığın, sev..