Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Şubat '13

 
Kategori
Tarih
 

İsmet Özel ve Türklerin kökeni

İsmet Özel ve Türklerin kökeni
 

Dün akşam habertürk kanalında kıyametler koptu!  Öteki gündem adlı programın konukları İsmet Özel ve Aytunç Altındağ, konusu ise Türkçülük ve Türklerin kökeniydi. Ve fakat, konu türklerin kökeniyle ilgiliyken, türkler dışında ne varsa konuşuldu. İstiklal Marşı Derneği Başkanı olan ve aynı zamanda bir şair olan İsmet Özel, daha ilk dakikadan bombayı patlattı!: 'Namaz kılmayan Türk değildir.' Buyrun burdan yakın!

Oysa programın sunucusu Pelin Çift, ona çok basit bir soru sormuştu. 'Türk kime denir?'

Evet, türk olan herkesin bildiği ve kolaylıkla cevap verebileceği, çok basit bir soruydu bu. Türkler, Türk ırkından gelen insanlara denir. Ve bu soy, günümüzden yaklaşık 6 bin yıl öncesine kadar dayanır. Ama Türk vatandaşı olanlar da Türk sayılır. Çünkü Türkler etnik köken ayırmaz, din-ateist ayrımı yapmaz. Aynı vatan sınırları içinde, aynı havayı soluyan, ortak bir kültür birikimini paylaşan herkes Türk sayılır.

Şimdi birisi tutup da, 'ancak namaz kılanlar Türktür, gerisi Türk değildir' derse, bunu ne maksatla söylediğini de açıklaması gerekir. Çünkü bu, direk ayrımcılığa girer. Türk coğrafyasında, aynı çatı altında toplanan halkları, Osmanlılar ayırmamış, Atatürk ayırmamış, ama dün gece İsmet Özel rahatlıkla bu ayrımı yapabildi. Ben çok sıkı bir müslüman olduğum halde, ayrımcılığa ve adaletsizliğe asla katlanamam!

İsmet beyin söyledikleri bununla da kalmadı tabii. Ben programın daha ilk açılışındaki bu şoku daha atlatamadan, 'ciddi olamaz herhalde, şaka yapıyor olmalı' diye düşünürken, ardından söylediği çok daha vahimdi: 'Türklerin dilini çaldılar, Türkler müslüman olduktan sonra ancak Türk oldular.' (!)

Yahu Türkler müslüman olmadan önce öz Türkçe konuşmuyor muydu? Atatürk'ün yaptığı Harf İnkılabıyla nasıl dili çalınmış olabilir? Ve müslümanlığı kabul etmeden önce de Türktüler. Hatta bunun tarihte bir çok kaydı, belgesi var. Yapmayın Allah aşkına İsmet bey! 

Üzücü olan da, derin bilgilerine çok önem verdiğim Aytunç bey de, bir yerden sonra İsmet beyin söylediklerine katılmaya başladı. Ama yine de, programda konuşulan onca şeyden, Aytunç beyin söylediği, türklerin kökeninin ta Hz. Nuh'a kadar dayanması ile ilgili söyledikleri doğruydu. 

Hz. Nuh'un 3 oğlundan Ham, eskiden Kenan diyarı olarak anılan, şimdiki Filistin ve İsrail'lilerin atasıydı. Kenan, Seba, Babil, Akad halkının ve kral Nemrut'un bu soydan olduğu söylenir. İkinci oğlu Sam ise, Sam, Asur ve Arami halklarının, yani şimdi Arap dediğimiz halkların atası olduğu gibi, Hint-avrupalıların ve Afrikalıların da atası olmuştur. Hz. Nuh'un üçüncü oğlu Yasef ise, Türklerin atasıdır.

Tevrat'ta, Hz. Nuh'un, üç oğluyla ilgili söyledikleri şöyle: 'Ve gemiden çıkan Nuh'un oğulları, Sam, Ham ve Yafet (Yasef) idiler. Ve bütün yeryüzüne yayılanlar bunlar oldu. Kenan'ın atası Ham, bir gün babasının çıplaklığını gördü ve kardeşlerine söyledi. Sam ve Yafet, babalarının çıplaklığını örttüler. Ve Nuh dedi (Ham'a), Kenan sana lanetli olsun. Kardeşlerin kullar kulu olacaktır! Sam'ın Allah'ı Rab, mübarek olsun ve Kenan ona kul olsun. Allah Yafet'e genişlik versin, Sam'ın çadırlarında otursun. Ve Kenan ona kul olsun!'

Ham ırkına sahip olan yahudi ırkı, Tevrat'ta anlatıldığı gibi lanetlenmiş ve diğerlerine kulluk etmeye mahkum edilmişlerdir. Sam'la ilgili edilen dua da kabul olmuş, bu ırka mensup Hz. Musa, Hz. İsa ve Hz. Muhammed, Arabistan'da ortaya çıkmıştır. Yafes'in soyundan olan türkler ise, aynı Tevrat'ta belirtildiği gibi, dünya üzerinde en çok yayılan ve tüm dünyada en çok devlet kurmuş olan millettir. Üstelik 900 yıllarından itibaren, gerçekten arapların çadırlarında ve ülkelerinde oturmaya başlamışlardır. Aynı zamanda Kuran-ı Kerim'de, hadislerde ve Tevrat'da da en çok iltifata mazhar olan millettir türkler. 

Hz. Nuh'un Yafes'ten olma torunu Togarmi'nin on oğlu Uygur. Tiros, Avar, Hun, Barsil , Zarna (Tarniyaklı), Kozar (Hazar), Sanar, Bulgar ve Sabir'dir. Yafes'in, Gomar, Magog ya da Madai adlı oğullarından birinden  ise, Sümer, Gog, Magog, Gur, Guz, Oğuz, Macar ve soyları türemiştir. Ve bilindiği gibi, biz türkler de Oğuz'un Kayı boyuna mensubuz. 

Dün gece programı izlerken, İsmet Bey'in hangi amaçla söylediği belli olmayan sözlerinin ardını düşünürken, twitter sitesine bir göz atmak ve halkın nabzına bir bakmak istedim. İnanır mısınız, onun sözlerini gerçek sanmış o kadar insan vardı ki. Ve bu sözlerden gaz almış ya da aklı karışmış öyle çok insan..

Dileyelim ki, zaten bölünmeye yer arayan ülkemiz, artık daha fazla bölünmesin ve biraz gerçeklerin peşine düşüp özünü kaybetmesin.

 
Toplam blog
: 30
: 12123
Kayıt tarihi
: 30.01.13
 
 

Anadolu Üniversitesi Tarih 4. sınıfta okuyorum. Aynı zamanda İstanbul Üniversitesi İktisat 4. sın..