Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Nisan '11

 
Kategori
Siyaset
 

İsminin hakkını vermek…

İsminin hakkını vermek…
 

Toplumda büyük bir güven bunalımı yaşanıyor. Neredeyse her şeye şüphe ile bakıyoruz. Hukuka olan inancımız ciddi şekilde azalmış. Alınan hukuki kararlara karşı her birimiz ön yargılı. Halen yürümekte olan mahkemelerin olası sonuçlarına büyük çoğunluğumuz güvenmiyor. 

Kolluk kuvvetleri üzerinde ciddi tartışmalar, güvensizlikler var. Söylentiler dilden dile yayılıyor. 

Yüz binlerce gencimizin geleceğini belirleyecek sınavlara üst üste şaibe düşüyor. Bizzat sınavı yapan kurumun Başkan’ı üzerine bile şaibe bulaşmış durumda. 

Neredeyse bütün kurumların üzerine kara bir gölge dolaşıyor. 

Oysa ülkeyi 9 yıldır Ak Parti yönetiyor. 

İsim manidar… 

… 

Seçim yaklaştıkça, iktidarla ana muhalefet partisi arasındaki gerilim sürekli yükseliyor. Ana muhalefet partisi gerçekten ciddi bir çaba içerisinde, üst üste önemli projeler ortaya koyuyor. Ancak ne yaparsa yapsan halktan yeterli teveccühü görmeyi bir türlü başaramıyor. 

Halbuki partinin adı; Cumhuriyet Halk Partisi. 

İsim manidar… 

… 

Üçüncü sıradaki partinin %10’lar seviyesinde olduğu, hatta seçim barajını aşmakta zorluklar yaşayacağına dair söylentiler var. Oysa siyaset tehlikeli şekilde iki kutuplu bir hale dönüşürken, bu partinin barajı geçmesi oldukça önemli. 

Bu partinin adı; Milliyetçi Hareket Partisi. 

Ancak beklenen hareketlenme bir türlü gerçekleşmiyor. 

İsim manidar… 

… 

Yaklaşan seçimlerin diğer şanslı isimleri ise bağımsız adaylardan oluşuyor. Aslında bu adaylar, adaletsiz seçim sistemi yüzünden geçici olarak partisinden ayrılan, seçimden sonra tekrar eski partisine katılacak olan adaylar. 

Bu partinin mensuplarını ise sürekli olarak bir sosyal olayın içerisinde görebilmek mümkün. Bir gün bir milletvekilini polise tokat atarken görüyorsunuz, ertesi gün bir başkasını panzerin üzerinde. Sürekli olarak bir savaşın içerisinde olduklarını düşünmeniz bile mümkün. 

Bu partinin adı ise; Barış ve Demokrasi Partisi. 

Gerçi tekrar etmeye gerek yok ama yine de söyleyelim; isim manidar… 

… 

Bütün bu gelişmeler bu ülkede yaşanıyor ve bu ülkenin adı Türkiye Cumhuriyeti. Cumhuriyetin geleceği üzerine tüm toplum ciddi kaygılar taşıyor. Oysa yukarıda ismini saydığımız partilerin iki yada üç tanesi sadece isimlerinin hakkını verebilseler bu kaygıların aşılması mümkün. Aksi taktirde bu toplum, isimlerinin hakkını bile veremeyen partileri aşmak zorunda… 

 
Toplam blog
: 16
: 740
Kayıt tarihi
: 01.12.10
 
 

21/12/1966 doğumluyum Çukurova Üniversitesi Mersin Meslek Yüksek Okulu İşletme mezunuyum. Muhaseb..