Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mart '14

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Ispanak kayganası

Ispanak kayganası
 

ISPANAKLI KAYGANA(GÖRSEL NETTEN)


Ispanağın çeşitli yemekleri yapılıyor. Bugün değişik bir ıspanak yemeği yapmak istedim. Ispanak kayganası çok pratik ve çabuk yapılan bir yemek. Sabah kahvaltılarında da ikram edilebilir.

YAPILIŞI

1kg ıspanak ayıklanır yıkanır ince, ince kıyılarak sirkeli suda 5 dakika bekletilir. Tekrar yıkanarak süzülür.

Bir tavaya 1 kaşık sıvı yağ konulur, 1 baş soğan küçük, küçük doğranır ve çevrilir, soğanlar diriliğini kaybedince ıspanaklar eklenir ve birlikte çevrilir. İsteye bağlı tuz, karabiber, kırmızıbiber ilave edilir, ocağın altı kapatılır.

Bir kâse içinde 3 yumurta, yarım bardak sıvı yağ, 1 su bardağı süt, 5 kaşık un iyice çırpılır bir fiske tuz ilave edilir. Borcam hafif yağlanır bu karışımın yarısı borcma dökülür üzerine soğanlı ıspanağın tamamı yayılır. Onun üstüne kalan sütlü yumurtalı karışım yayılır. En üste kaşar rendesi serpilerek fırına verilir. 150 derecelik fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir sonra fırın kapatılır. Kapanan fırında 10 dakika bekletilen kaygana fırından çıkarılır, soğuyunca dilimlenip servis tabağına alınarak yanında ayranla servise sunulur. Afiyet olsun.

NAHİDE ÇELEBİ

 

 

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..