Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Aralık '14

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
180
 

Ispanak köftesi

Ispanak köftesi
 

Süt ve süt ürünleri, dana kıyması ve tavuk göğsü dışındaki tüm et ürünleri ve birçok sebze ile kavgalı bir çocukluk yaşadım. Bu sorunları tek tek aşmayı hedefledim ve şimdi geriye dönüp baktığımda görmemle bile iştahımı kapayan bu ürünlerin çoğuyla barışmış olmanın yanında bazıları en sevdiğim şeyler listesinin başında yer alır olmuş. :)
 
''Ispanak yenmez mi? Demir deposu, çok yararlı!'' gibi düşünceleriniz varsa rica ediyorum kendinize saklayın. Bu tarifi yaparken -ya da yayınlarken- ıspanağın demir deposu olup olmaması zerre umrumda değil inanın, tek derdim bu yeşil sebzeyle olan anlamsız kavgamı aşabilmek...
 
Hazırladığınız köftelerinizi fırında ya da çok az yağ kullanarak tavada pişirebilirsiniz. Ben içinin fazla yumuşak olmamasını tercih ettiğimden biraz fazla pişirdim, siz dilerseniz normal mücver kıvamında da yapabilirsiniz.
 
Bu ya da başka bir ıspanaklı tarifte kullandığınız ıspanakların baş kısımlarını da Ispanak Başı Aşı yaparak değerlendirebilirsiniz...
 
1/2 kg ıspanak
1 adet büyük boy kuru soğan
1 adet yumurta 
1 fincan galeta unu (miktarı arttırılabilir ya da kuru ekmek içi kullanılabilir)
Tuz, karabiber ve kırmızı pulbiber
 
Yıkayıp temizlediğiniz ıspanakları ince ince kıyın, kuru soğanı yemeklik küp küp doğrayın. Doğradığınız ıspanak, soğan ve tüm diğer malzemeleri çukur bir kapta karıştırarak avuç içlerinizle köfte şekline getirin. (Ben hamburger köftesi gibi yaptım, ceviz büyüklüğünde toplar ya da dilediğiniz başka bir şekilde de yapabilirsiniz.)
 
Hazırladığınız köfteleri kızartmak isterseniz, uygun bir tavada 3 - 4 yemek kaşığı kadar sıvı yağı kızdırıp köftelerinizi arkalı önlü istediğiniz pişme seviyesine ulaşana dek pişirebilirsiniz. 
 
Kızartmak yerine fırını tercih ederseniz de yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirdiğiniz köftelerinizi önceden ısıtılmış 180 - 200 derecelik fırında istediğiniz pişme seviyesine ulaşana dek pişirebilirsiniz.
 
 
Daha fazla tarif için http://cookforbobo.blogspot.com.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz. :)

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 3
Toplam yorum
: 0
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 496
Kayıt tarihi
: 19.12.14
 
 

Cook for Bobo'nun kurucusu ve halihazırda tek yazarıyım... 15 Ekim 1992 İskenderun doğumluyum. 20..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster