Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Aralık '08

 
Kategori
Dünya Mutfakları
Okunma Sayısı
1525
 

Ispanak püreli milföy

Ispanak püreli milföy
 

ISPANAK PÜRELİ MİLFÖY


Hazırlaması çok kolay, aperatif olarak sunabileceğiniz nefis bir lezzet.

MALZEME

5 adet milföy hamuru

1 adet Jülyen doğranmış kuru soğan

2 ad ince kıyılmış sarımsak

1 yemek kaşığı tereyağı

Yarım kilo ince kıyılmış ıspanak

200 gram rendelenmiş kaşar

1 su bardağı krem

1 adet yumurta sarısı

Tuz, karabiber


HAZIRLANIŞI

Hazırlığımıza tavada, sarımsak ve soğanı karmelize (kahverengiye dönüşecek şekilde) olacak gibi kavurmakla başlayalım.

Ispanaklarımızı da ilave ederek suyunu çekene kadar iyice kavuralım.

Ateşten alırken kremayı ve baharatı ilave ederek harmanlayalım.

Tezgahımızın üzerine un serperek milföy hamuru yapraklarını merdane ile biraz incelterek açalım ve yağlı kağıt serilen bir fırın tepsisine alalım.

Dörtkenarını bir santim kadar içeri kıvırıp, aralıklı tırnak atarak bastıralım ve her tarafına çatal ile bastırarak delelim ki tabanı fazla kabarmasın.

Harcımızı milföylerin üzerine eşit olarak yayalım ve üzerine kaşarları serpiştirelim.

Fırça ile katladığımız kenarlarına yumurta sarısını sürelim ve 180 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar pişirelim.

Afiyet olsun.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 405
Toplam yorum
: 195
Toplam mesaj
: 40
Ort. okunma sayısı
: 2079
Kayıt tarihi
: 30.11.07
 
 

1952 Ankara doğumluyum. Blog sayfam, sevgiye, saygıya, önem veren erdemli kişilerin buluşma mekanı o..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster