- Kategori
- Türk Mutfağı
Ispanaklı börek
Ispanaklı Börek
Malzemeler
1 Kilo Yufka
1 yemek kaşığı salça
1 soğan
Yarım kilo ıspanak
1 yumurta sarısı
Yoğurt
Sıvı yağ (ayçiçeği veya zeytin yağı)
Karabiber, pul biber (Tercihe göre)
Tuz
Hazırlanışı
Öncelikle fırını 180 dereceye ayarlayın. Böylece fırınınız ısınırken siz de malzemeleri hazırlamış olacaksınız. Bir tencerenin içerisinde 1 adet ince kıyılmış soğanı sıvı yağda iyice kavurun. Daha sonra içerisine ıspanakları atarak suyunu iyice çekene kadar kavurmaya devam edin. Ispanaklar suyunu çekince üzerine 1 yemek kaşığından çok daha az salça atın. Salçanın rengi değişene kadar malzemeleri pişirerek kavurun ve daha sonra ocaktan alın. Daha sonra malzememizin içine pul biber, tuz ve karabiber atarak bir süre karıştırın. Tepsinin dibini yağlayın ve yoğurt ile yumurta sarısını iyice çırpın. Dibi yağlanmış tepsinin altına 1 adet yufka koyduktan sonra önce yoğurtlu malzemeden yufkaya sürün. Daha sonra da malzemeleri yufkanın üzerine eşit olarak serpiştirin. Bu işlemi son yufka yüzeye gelene kadar devam edin. Son yufkanın yüzeyine de yoğurtlu yumurtalı karışımı sürdükten sonra 180 dereceye ayarlanmış fırınımıza tepsiyi verin. 20 dakika sonra ıspanaklı böreğiniz hazır afiyet olsun.