Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mayıs '09

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
428
 

Ispanaklı krep

Ispanaklı krep
 

Bahar sebzeleri, yaz sebzeleri manavlarda çoktan yerini almış. Canlılıklarıyla, parlak renkleriyle insanın içini ısıtıyorlar adeta. Ispanakta , garibim yeşil rengine rağmen bir köşede öyle boynunu bükmüş bekliyor. Hani diğer sebzelerin cazibesine kapılmayıp, ona gerçek değerini verecek biri mutlaka çıkar diye hayatta kalmaktan ve hayat vermekten ümidini kesmemiş hala. Manavda görünce dayanamadım onun bu ; hem mahzun hem de ümitvar haline. İçim elvermedi bir kısmını alıpta , bir kısmını manav tezgahında bırakmaya. Ne kadar ıspanak varsa alıverdim hemen. Her ne kadar yapacağım krep için lazım olandan fazla olsalarda eve gelince hepsini ayıklayıp temizledim. Kullanacağım kadarını ayırıp, gerisini dondurucuya kaoydum.

Ispanaklı Krep

İç malzeme
Ispanak
1 soğan
Karabiber
Tuz
1 Kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri
1 kahve fincanı sıvı yağ

Soğanı doğrayıp, sıvı yağda soteleyelim. Ispanakları ilave edelim. Tuz, karabiber katalım. Altını kapatalım. Kaşarı ilave edip karıştıralım.

Krep
2, 5 su bardağı süt
2 Yumurta
1, 5 su bardağı un
Bir çimdik tuz

Bir kapta malzemeleri el blendırıyla çırpalım. 10 dakika dinlensin. Krep tavasını ısıtıp , hazırladığımız malzemeden bir kepçe döküp altlı, üstlü kızartalım. Hazırladığımız krepleri üst üste yığalım. Biraz dinlensinler. Kreplerin içine ıspanaklı malzemeden koyup, saralım. Fırın tepsisine dizelim. Üzerlerine beşemal sos dökelim veya daha pratik olsun isterseniz sadece rendelenmiş kaşar serpiştirelim. Sıcak sıcak servis yapalım.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Gunes, bu hazirladigin ispanakli malzemeye bahsettigin yumurta, un, kabartma tozunu koysak karistirip kizartsak nasil olur :) Adini da ispanakli mucver deriz olmaz mi dersin :) Sevgilerimle.

Benchwarmer 
 14.09.2009 7:12
Cevap :
Yani krep malzemesiyle iç malzemeyi birbirine karıştırıp, iki ayrı işi tek bir işe çevirmek... Hımmm, vakitten ve zahmetten tasarruf ha :)) Neden olmasın, tahninim; güzel bir lezzet çıkar ortaya. Dene bakalım, bana de haber ver ama lezzetin garantisinden :) Sevgilerimle...  15.09.2009 11:23
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 78
Toplam yorum
: 170
Toplam mesaj
: 48
Ort. okunma sayısı
: 2316
Kayıt tarihi
: 11.08.07
 
 

Unlarla uğraşmayı seviyorum; unutturuyor bana üzüldüğüm şeyleri. Mutfak aşkımın en kötü tarafı, işim..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster