Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Nisan '16

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Ispanaklı Pay

Ispanaklı Pay
 

Merhaba,
 
Bugünkü tarifim de yıllar öncesinden. Tuzlu bir çeşit düşündüğüm zaman ilk aklıma gelendir. Biz kız liseliler mezuniyetten  sonra bağlarımızı daha da kuvvetlendirdik. Toplantılarımız  bazen uzun aralıklı da olsa birbirimizden hiç kopmadık. Yine bir buluşmamızda ıspanaklı turtayı, mutfakta harikalar yaratan Arus' da yemiştim ve bayılmıştım. Hemen bir kağıda tarifini not edip evde defterime geçirmiştim.Tarifler defterde hep aldığınız kişinin ismiyle anılır ya o kural benim içinde geçerli.
 Tarif  hala " Arus'un Ispanaklı Payı" başlığı altındadır. O gün en büyük pay benim hisseme düşmüş demek ki :) Teşekkürler güzel arkadaşım.
 
 
Malzemeler:
 
Kekun
Ispanak
Beyaz peynir
Yumurta
Yoğurt
Sıvı yağ
Süt
 
Yapılışı:
 
 
400 gr. sade kekun, 1 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı sıvı yağ yoğurulur. Büyükçe bir tart kalıbına ya da mini fırın tepsisine yayılır. Fazla yumuşak bir hamur olmuyor.Siz elinizle yayıyorsunuz. Üzerine hamur hava alsın diye bir kaç delik açıyorsunuz. Bir tencerede 1 bağ yıkanmış ve ufak ufak doğranmış ıspanağı biraz sıvı yağ ve 1 doğranmış soğan ile kavuruyorsunuz. Devamlı ıspanağın rengi değişene kadar başından ayrılmadan karıştırıyorsunuz. Sonra tepsiye yaydığınız turtanıza ıspanağı döşüyorsunuz. Ayrıca büyükçe bir bardakta 50 gr. beyaz peynir, 1 çay bardağı süt, ve 1 yumurtayı çırpıp ıspanağın üstüne oranlı bir şekilde döküyorsunuz. 200 derecede payın kenarları ve peynir sosu  kızarınca fırından çıkartıyorsunuz. İstenirse fırından çıkar çıkmaz kaşar rendesi ve pul biber ilave edilir.
Böylece ortaya her öğün yiyebileceğiniz leziz bir çeşit çıkar.
 
Afiyet olsun.