Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mart '14

 
Kategori
Türk Mutfağı
Okunma Sayısı
1855
 

Ispanaklı peynirli ay çöreği

Ispanaklı peynirli ay çöreği
 

Ispanaklı Peynirli Ay Çöreği


Hamuru İçin
 
50 gr yaş maya
Alabildiği kadar un ( 1 kg'dan az )
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
 
Yaş mayayı elinizle küçük parçalara getirip üzerine 1 tatlı kaşığı tuzu serpin bu çabuk erimesini sağlar.
Sütü, sıvı yağı ve yumurtası mayanın üzerine ilave edip, yavaş yavaş ununu yedirin.Yumuşak bir hamur elde edin ve yarım saat nemli bir mutfak örtüsü veya streş ile üzerini örtün.
 
 
 
Börek İçi
 
200 gr Beyaz peynir
300 gr Ispanak
1 Adet Soğan
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Yarım çay bardağı Sıvı yağ
 
 
 
Bu malzemeler ocağa konulmadan, hamurun içerisine konulacak! Ispanağın zengin vitamini kaybolmaması adına.Soğanı incecik çentip tuz ile elinizle ovun, suyun altında acı suyu çıksın. Yine ıspanakları yıkayıp ince ince doğrayın. Geniş bir kabın içine alın, üzerine peyniri ilave etmeden mıncıklayın.Yıkadığınız soğanı, peyniri, kırmızı biberi ve sıvı yağı ilave edip elinizle veya tahta bir kaşıkla tekrar harmanlayın. Hamurdan yumurtadan büyük bezeler yapın. ( Veya daha da büyük yapabilirsiniz ) Merdane ya da oklava ile elips seklinde el kadar açılan bezenin içerisine, börek içi malzemeden koyun. Rulo şeklinde yuvarlanan elips hamuru, ay şekli vererek iki ucunu birleştirin, hafif yağlanan tepsiye dizin. Daha önceden ısınan fırınınızın orta bölümüne koymadan önce üzerine, yumurtanın sarısı ve 1 Yemek kaşığı sıvı yağ; Bir çatalla çırpılıp, küçük fırça yardımıyla Ay Çöreklerinin üzerine sürülecek. Üzerine susam veya çörek otu konulacak, ben defalarca sade olarak da yaptım, ıspanağı daha bir sindirerek yemek isterseniz tabi..  
 
 
 
Üzeri İçin
 
1 Adet yumurtanın sarısı
1 Yemek kaşığı sıvı yağ
susam veya çörek otu.
 
 
 
Not: 1 Yemek kaşığı sıvı yağ yumurtanın sarısı ile karıştırılıp; Açma, Börek ve Çöreklerin yüzüne
sürüldüğünde parlak mis kokusuyla birlikte yumuşaklılık da elde edersiniz :)   Aklıma gelmişken ay çöreklerini yarım saat dinlendirmeye aldığınızda bıçakla hafif çizip öyle dinlendirin, güzel bir görünümü olacaktır, aynı resimdeki gibi. Afiyet olsun, sevgilerimle.. 
 
Abdülkadir Güler bu blog'u önerdi.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Merhabalar. Mutfak kültürümüzün vazgeçilmezlerinden olan çörek sınıfından tarifiyle birlikte paylaştığınız bu leziz ve enfes ıspanaklı peynirli ay çöreği için elinize, emeğinize ve yüreğinize sağlık ve mutluluklar dilerim. Selam ve dualarımla birlikte en Güzel'e emanet olun.

Recep Altun 
 06.09.2015 23:38
Cevap :
Selam hocam.. Mesaj kutusunda o kadar çok mesajım birikmiş ki, bir yıl sonrası yani gözlerimin rahatsızlığımdan dolayı çok geç yanıtlayabildim. Güzel yorumunuzdan dolayı mutlu oldum, inşallah bundan sonra çeşitli paylaşımlarda görüşmek dileğimle.. Yüce Allah'a emanet olunuz, sağlıcakla..  04.11.2016 13:44
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
Toplam blog
: 422
Toplam yorum
: 817
Toplam mesaj
: 33
Ort. okunma sayısı
: 379
Kayıt tarihi
: 24.02.13
 
 

37 Yıldır  yurtdışında yaşıyorum , 1000 den fazla şiirim var,  çeşitli edebiyat sitelerinde, derg..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster