Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Aralık '12

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Ispanaklı sandal köfte

Ispanaklı sandal köfte
 

ISPANAKLI SANDL KFTE (ALINTI)


Bu köfte çeşitli şekillerde yapılır. Köfterlerin içine mantarlı soslu karışım, patatesli sütlü karışım konulabilir. Bir de benim tarifimi denemekte yarar var.

YAPILIŞI:

Yarım kg yağsız kıyma, içine 1 dilim bayat ekmek, rendelenmiş1 baş büyük soğan, 3 diş rendelenmiş sarımsak,1 yumurta, isteye bağlı tuz, karabiber, kırmızıbiber ve köfte baharı konularak 1 çorba kaşığı sıvı yağla birlikte iyice yoğrulur ve yarım saat beklettikten sonra, yumurta büyüklüğünde parçalar koparılır. Avuç içinde yuvarlanıp, sandal şekli verilerek, yağlanmış bor cama yerleştirilir.  1 kg ıspanağın kökleri kesilir, iyice yıkanır ve yapraklarından ayrılır. Saplar başka bir yemek için değerlendirilir. Ayıklanan yapraklar kıyılır, sirkeli suda 10 dakika bekletilir, sonra yine yıkanır, süzülür. Bir tencereye1 baş soğan ince, ince kıyılarak 2 kaşık sıvı yağda çevrilir. İçerisine yıkanmış ıspanaklar koyularak çok az tuz konulur çevrilir. Pişen ıspanaklar sandal şeklindeki köftelerin içerisine yerleştirilir. 180 derece ısıtılmış fırında pişirilir. Pişmesine 5 dakika kala fırından çıkarılır. Köfterlerin üzerine dilimlenmiş kaşar dilimleri yerleştirilerek tekrar 5 dakika daha pişirilir. Servis tabağına alınan köftelerin yanına bezenti olarak ya patates püresi, pilav veya buharda haşlanmış brokoli veya zeytinyağlı fasulye ile servis yapılabilir. Afiyet olsun.

NAHİDE ÇELEBİ

 

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..