- Kategori
- Yemek - Mutfak
ISPANAKLI YELKEN BÖREK
ISPANAKLI YELKEN BÖREK
MALZEMELER
6 adet milföy hamuru
Yarım kilo ıspanak( iri kıyılacak)
1 baş kuru soğan( ince kıyılacak)
250 gram mantar( küp doğranacak)
1 adet havuç ( mini küp doğranıp haşlanacak)
3 yemek kaşığı haşlanmış bezelye
100 gram dövülmüş ceviz
Tuz, karabiber
100 gram labne peyniri
6 dilim kaşar peyniri
6 dilim yelken şeklinde ince kesilmiş patates
1 yumurta sarısı
HAZIRLANMASI
Pişirme kabında çok az sıvı yağla soğan ve cevizi karamelize olacak şekilde pişirelim. Ispanağı da ilave edip kavuralım ve bir kaba alalım.
Mantarı tavaya alarak suyunu çekene kadar sote edelim ve ıspanakla birleştirelim.
Haşlanmış havuç, bezelye, labne ve baharatı da ilave ederek harmanlayalım.
Bu işlemleri yaparken, milföy hamurlarını da tezgaha yan yana dizelim.
Hamurların ortasına yeterince malzememizden koyalım ve karşılıklı iki uçlarını kayık şeklinde birleştirip ıslatarak yapıştıralım.
Açıkta kalan kısmına kaşar dilimlerini koyalım.
Patates dilimlerini sıvı yağ ile yağlayıp üzerlerine toz kırmızıbiber serperek kaşarların yanlarından yelken gibi hamura saplayalım.
Patates dilimleri ve hamurun yanlarına yumurta sarısı sürerek fırın kağıdı serilmiş tepsiye dizelim ve 180 derecede ısıtılmış fırında 25 dakika pişirelim.
Afiyet olsun