Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Eylül '12

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

İspanya'da Sorunlu Krediler 169.33 Milyar Euro

İspanya merkez bankasının sorunlu kredilere ilişkin açıkladığı verilere göre, İspanya'da Temmuz ayında sorunlu kredi miktarı 168.37 milyar Eurodan 169.33 milyar Euro seviyesine tırmanmış durumda. Aynı verilere göre, bankaların borçlarının yüzde 9,9`unun vadesi geçmiş durumda, (gecen ay yüzde 9,4) ve bu oran son 50 yıl içerisinde belirlenen en yüksek düzey.

Buna rağmen İspanya Hazinesi bugün düzenlediği 12 ve 18 ay vadeli Hazine bonusu ihaleleri ile hedefin üzerinde borçlandı ve faiz oranları geriledi. Bu günkü ihalelerde 3,5 – 4,5 milyar arası borçlanmayı hedefleyen İspanya 4,6 milyar Euro borçlandı.

İspanyada sorunlu krediler, gayrimenkul piyasasında ve ekonomideki durgunluktan kaynaklanmakta. Artık herkesin bildiği gibi İspanya’da çalışabilir nüfusun 4/1’i işsiz durumda, pek çok analist İspanya’nın yakın bir zamanda top yekun bir kurtarma paketine başvurmasını bekliyor. Şayet piyasalarda İspanya'nın topyekun bir kurtarma paketi talep etmeyeceği izlenimi oluşursa, İspanya faizlerinin diğer ülkelerle farklarının yeniden açılmaya başlayacağı düşünülebilir.

 

Sevgiler.

Esra YILMAZ 

 

 
Toplam blog
: 194
: 1098
Kayıt tarihi
: 24.10.11
 
 

Ekonomist, stratejist, teknik analist ..