Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Şubat '09

 
Kategori
Futbol
 

İspanyol dayanışması fesholmuştur

İspanyol dayanışması fesholmuştur
 

İşte Fenerbahçelilerin sevgilileri...


Bu gece Fenerbahçe'nin iştahını, coşkusunu, hırsını anlamak için 7.golden sonra kaptan Alex'in, Hacettepe'nin santrasında arkadaşlarına eliyle "çıkıyoruz çıkıyoruz" işaretini görmek gerekiyordu. Bu hareket bu geceki skor'un en temel faktörüydü şüphesiz.

Geçen haftaki yazımın başlığına "Utanç verici Futbol" demiştim. Bu gece çocukları gerçekten "utanmış" gördüğüme sevindim. Umarım, aynı utancı devamlı Alex'i oyundan çıkaran, onu Semih'le oynatmama gafletine düşen, daha fazla gol atmaması ! için oyundan alan (yine) Aragones'de yaşamıştır. Bu gece Alex'in "hat-trick" yapması, Semih'in 2 golle dönmesi, futbolcuların hep birlikte kenetlenip sarılmaları, her biri kendi içinde birer mesaj taşıyordu anlayana. Dedim ya futbolcular utanmış diye, umarım diğer utananlar da Olimpiyatta ki o kara gece de rakipleri lehine "üç üç" diye bağıran içimizdeki "irlandalılar" olmuştr. Taraftarlık, takım mağlupken rakip lehine "üç üç" diye bağırmak demek değildir. Taraftarlık böyle günlerde gelip takımına sahip çıkmaktır. Bu nedenle çatıları uçuran fırtınanın suratımızı uyuşturan ayazında stada gelip destek veren taraftara da kendi adıma teşekkür ederim.

Evden çıkarken, bakkal Abdurrahman "bu soğukta maça mı gidilir, zaten birşey oynadığınız yok" diyordu, fırtınanın uçurduğu kepengini toplarken. Hak vermedim de değil soğuğu görünce hani ama bugün 14 Şubat sevgililer gününde insan sevgilisini yalnız bırakırmıydı hiç. "Atacağı gollerle ısınırız" deyip yanından ayrıldım bakkal Apo'nun...

Maç başlarken birbirine kavuşmuş aşıklar gibiydi Semih'le Alex paslaşırlarken. İlk atak da gol sağanağının habercisiydi aslında. Çünkü ilerde Semih ve Alex müthiş istekliyken orta da Emre ile Deniz'de konsantrelerini hiç kaybetmediler. Özellikle Emre geldiğinden bu yana en istekli ve hırslı oyununu sergiliyordu. Emre'nin diğer maçlarda da aynı performansını ısrarla bekliyoruz. Keza Deniz'de Aragones'e isyan edenler arasındaydı. "Beni nasıl vatandaşına tercih edersin" diye haykırıyordu ki onu Guiza'ya kurban edilen Semih teselli ediyordu. Latifesi bir yana bu gece Aragones'in "İspanyol dayanışması" da fesholmuştur artık. Bundan böyle kolay kolay ne Josico ne de tek forvet olursa Guiza forma bulacaklardır. (Ya da biz öyle sanalım !)

İlk yarıda bu isimlere eşlik eden Carlos'la Lugano'yu da atlamamak gerekir. Ancak geçen senenin klas adamı Deivid'i de beklemeye devam ediyoruz. Attığı gol kendisine çok yakıştı ama nedense aklı sözleşmesindemidir bilinmez bir türlü eski formunda değil. Dede onu çıkartmakta haklıydı. Yine etkisiz oyunda Deivid'e eşlik eden diğer oyuncuda ters kanattaki Uğur'du. Onu anlamak çok zor 2 hafta formayı kaptırmasına rağmen nedense hiç iştahlanamamış. Fakat daha önceki yazılarımı okuyanlar anımsayacaktır ki ısrarla sol kanata oyuncu transfer etmemiz gerektiğini söylüyorum. Bu gece yine görüldü ki Dede sola'a adam istiyor. Çünkü Deivid'i çıkartıp sağa Kâzım'ı koyduktan 5 dakika sonra bu sefer Uğur'u çıkartıp Kâzım'ı sola, Emreciksin'i sağa koydu Dede. Bu seneyi kaçırdık, şimdiden sol taraf için adam arıyormuyuz acaba ? Aramıyorsak, yine bu satırları yazan olarak buraya kayıt düşüyorum adam aramaya başlamaları gerek sol'a transfer şart.

Bu maç iştah ve istek açısından ve averaj açısından ve iyi bir sevgililer günü hediyesi açısından futbolcuların "özür" maçıydı. Fakat rakip o kadar düşük ayarda ve dirençsiz bir futbol ortaya koydu ki bu skor'a başka anlamlar yüklemeden bir tarafa bırakmalı ve önümüzdeki Gençler maçına hazırlanmalıyız. Artık kaybedilen puanların telafi edilmesi için çaba gösterilmelidir. Yine daha önce söylediğim gibi bu takımın en kolay ulaşabileceği hedef kupa'dır ve oraya konsantre asla kaybedilmemelidir.

Son parantezi de kaleci Volkan için açalım. Son haftalarda devamlı üzerine koyuyor Volkan. Bu kadar gol attığımız bir maç olmasına rağmen hiç konsantresini kaybetmedi ve seyrek Hacettepe ataklarında yine güzel kurtarışlar yaptı ve gol yemeden kazanmamızı sağladı.

Uzun bir aradan sonra bu kadar gollü bir skor yakalamak çok hoştu ama daha da güzeli Alex ve Semih'i yan yana görmekti.

Guiza sakatlanmış diyorlar, hani umarım doğrudur diyesim geliyor.

Ahmet ÇELİKSÜNGÜ

14 Şubat 2009

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 252
: 936
Kayıt tarihi
: 17.03.08
 
 

74'ün İstanbulunda, Sultan şehri Üsküdar'ın, kız çocuklarına "Zeynep" erkeklerine "Kamil" adı kon..