Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ağustos '13

 
Kategori
Dünya
 

İspat edin Esad'ın yaptığını

İspat edin Esad'ın yaptığını
 

Suriye'de terörün iktidar karşısında başarısız olduğu bir dönemde bir anda gelen haberler şok etkisi yarattı. Güya Esad Şam'a yakın Doğu Guta bölgesinde kimyasal silah kullanarak çocuk- yaşlı, kadın - erkek ayırt etmeden yüzlerce insanı katletmiş. Suriye'de yaşanan trajedi tam bir sahtekarlık üzerine kurulu.

Esad'ın böyle bir saldırıda bulunması intihardır. Onun kendi sonunu hazırlayacak kadar cahil olduğunu hiç sanmıyorum. Bir düşünün acaba bu olay kimlerin işine gelir. Böyle bir saldırı hangi tarafın lehinedir. Elbette ki iktidarı devirmeye çalışan teröristlerin. Onlar iki yıldır ABD başta olmak üzere BM güçlerini harekete geçirme çabasında. Ama Rusya'nın engeli karşısında başarısızlar. Fakat kimyasal saldırı durumu BM'yi bir anda işgale zorlayabilir. Teröristler ellerindeki tüm kozları kullanıyorlar. Sanmayın ki masum insanları katletmezler. Bu savaşı başlatıp, iki yıldır yüzbinlerce insanın ölümüne ve milyonlarcasının göçüne sebep olan onlardır.

Esad kendi halkına, silahsız sivillere saldırmanın daha fazla düşman yaratacağını bilir. Zaten muhalefetin daha doğrusu terörizmin bu kadar güçlendiği dönemde iktidara destek veren halk onlar için bir umuttur. Şam'ın Doğu Guta denilen bölgesindeki bu olayda katledilenler de göç etmeyip orada kalan iktidar yandaşı insanlardır. Özgür Suriye Ordusu ve El Nusra bu saldırıyla bir taşla iki kuş vurma çabasındadır. Bir yandan karşıtlarını temizlerken diğer yandan batıyı Esad'a karşı tahrik etme amacındadır. Zaten Suriyeli muhalif denilen teröristlerin Ulusal Konseyi de hiç gecikmeden İstanbul'da ve dünyanın pek çok yerinde bu katliam üzerinden propagandaya başlamışlardır.

BM'yi harekete çağıran cumhurbaşkanı, başbakan ve üzerine vazife olmayan bir konuda yorum yapan Diyanet İşleri Başkanı bu saldırıların kendilerinin finanse ettiği zalimler tarafından yapıldığının farkındalar. Rusya müsaade etse ABD ve Türkiye leşe hücum eden akbabalar gibi saldırmıştı Suriye'ye. Ama Esad haklı olarak direniyor. Modern, çağdaş Suriye'yi şeriata ve ABD'ye yem etmeyecek. Sözde hak arayan teröristler namertliklerini de gösteriyor.

Bir dönem bazı İslam alimleri onlara Şia ile savaşmak kafirlerle savaşmak gibidir demişti. İşte teröristlerin bu kadar bağnazca bir imanla savaşmasının sebebi budur. Onlar Sünni mezhebin savaşını hak savaşı kabul ediyor. Ama mezhep ırkçıları yenilecektir, yenilmelidir.

 
Toplam blog
: 45
: 1915
Kayıt tarihi
: 28.03.12
 
 

1981 yılında Bursa'da doğdu. İnönü Üniversitesi Tarih Bölümü ve Uludağ Üniversitesi Türkçe Eğitim..