Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Temmuz '14

 
Kategori
Güncel
 

İsrail - Filistin

İsrail - Filistin
 

1896' da Theodor Herzl bir Yahudi devletinin gerekliligi tezini ortaya atti. Ancak o dönem çok fazla taraftar toplayamadi.

Bir yil sonra Isviçre'de toplanan "Birinci Siyonizm Kongresi"nde Yahudi Devleti'ni kurmak amaçli bir takım kararlar alındi;

- Filistin Allah tarafindan Yahudilere verilmis topraklar­dir.

 - Filistin'e Yahudi göçünü özendirmek gerekir.

- Bunu basarmak için malî destek saglayacak örgütlenme gerçeklestirilmeli ve diger ülkelerin destegi saglanmalidir.

1.Dünya Savaşı sırasında İngiltere' nin Arabistanlı Lawrence türü propagandaları sonucu, Arapların büyük bir bölümünün bağımsızlık vaatlerinin sarhoşluğunda, İngiltere- Osmanlı arasındaki savaşa kayıtsız kalması hatta yer yer Osmanlıya karşı savaşması ve 1917 de İngilizler karşısında mağlup olan Osmanlı' nın Bölge den çekilmesinden sonra İngiliz kolonisi haline gelmesi.

Yahudilerin mevcudiyetinden hoşnut olmayan Avrupa ülkelerinin ve Siyonist Diaspora' nın dünyada ve özellikle de Avrupa' daki Yahudileri Tevrat' da Vaadedlen Kutsal Toprakların merkezi Kudüs' te toplama ve asırlar sonra tekrar bir İsrailoğlulları ülkesi kurma hayalleri. İngiltere' nin yahudi mültecilerin yerleşmelerine hak tanıması sonucu Avrupa ve ABD siyonizminin parasal destekleriyle sürekli büyüyen bir Yahudi göçlerinin 1936 dan sonra İngilitere' nin belirlediği  göçmen kotasının çok üstüne çıkması sonucu artık İngiltere' nin kontrol edemediği boyutlara varan yahudi nüfusun Filistin topraklarından daha fazla pay almak için kurdukları silahlı Hagannah Örgütü.

Ve nihayetinde 1939' da Devlet Başkanlığı' na seçilen Truman' ın Filistin' de 2 bağımsız ülke kurulması fikrini ortaya atmasından sonra İngiltere' nin konuyu BM' ye havale etmesi (ya da emredilmesi)' nden sonra BM' de kabul edilip % 36 sı yahudi olan Filistin topraklarının % 56 sını Yahudi Devleti' ne verilmesi ki bu toprakların % 87 si narenciye tarımı yapılan topraklar ve Resmen Filistinler' in toprakları.

Aslında düşünüldüğünde sadece Filistin' de değil Osmanlı' nın tüm Ortadoğu' daki varlığının yokedilmesinden sonra bölgede nasıl kendi istedikleri şekilde kendi elleri altında kukla yöneticiler devletler kurulduğu maalesef aradan yüzyıl geçtikten sonra çok daha iyi anlaşılıyor.

Herşey planlanmış şimdi gelecekte olduğumuz için geriye dönüp bakıldığında anlaşılabiliyor özellikle Hitler' in Yahudi soykırımından sonra artık kendilerine yurt kalmayan Yahudilerin kimisinin mecburiyetten kimisinin de yaşadıkları trajedinin kiniyle, Yahuda tarafından bahşedilmiş topraklarına geri dönme ve kimsenin yıkamayacağı kimsenin kendilerine zarar veremeyeceği bir Yeni Yurt, Yeni Yuva, Yeniden Başlama gibi aslında insani hayallerinin şimdilerde daha da fazla toprak çok daha fazla güç kurma ve yayılma, finansal, teknolojik, tarımsal üstünlükle tüm Ortadoğu'ya hakim olma ve bir bakıma adeta hegomanya kurma projelerine dönüşmesi.

İnsanoğlu' nun hikayesi bir bakıma İnsanoğlu' nun Güç ile İmtihanı İnsanoğlu' nun Güçlü olmak durumunda Merhamet ve Vicdanı' yla imtihanı. İnsanlık tarihinin başından bu yana tüm günahlarının temeli burda değil mi?

Kuran'ı Kerim' de bahsedildiği üzere Hz Musa zamanında, Firavun hakimiyetinde köle sınfına mensup İbrahimoğulları' nı eziyetli hayatlarından kurtarmak için Kızıldeniz' i ikiye bölüp ortasından güvenle yürütüp vaat edilen topraklar olan şimdiki Kudüs bölgesini kendilerine bahşettiği Hz İbrahim' in soyundan gelen nesil. Şimdi Firavun' dan Hitler' den çektikleri eziyetlerden daha fazlasını Filistin ve Gazze' ye reva gören bir nesle dönüşmesi İnsanoğlu' nun hırsının aç gözlülüğünün kibrinin yeniden yeniden resmini yeniden hikayesini yeniden aynı hatasını tekrarlamasını nasıl da çarpıyor yüzümüze ve insanlığımıza.

  

 
Toplam blog
: 6
: 435
Kayıt tarihi
: 23.05.12
 
 

Halkla İlişkiler ve Tanıtım     ..