Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Temmuz '14

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

İsrail, Gazze ve RTE...

İsrail, Gazze ve RTE...
 

Gemicik


Keşke insanların  söyledikleri ile yaptıkları  arasında bir tutarlık olsa. O zaman gerçekten sözlerine inanılır ve dedikleri bütünüyle insanlığa etki eder.

Şu İsrail’in durup durup yaptığı edepsizliğe bakınız. Mahallenin yaramaz çocuğu gibi sağa tekme atar, sola tekme atar ama yine de ona kimse dokunamaz çünkü o, bilmem kimin üvey oğludur.

İsrail, 7 milyon nüfusuyla  Orta Doğu’nun baş belasıdır. İstediği zaman, çevresindeki ülkeleri, zaman zaman Mısır’ı; Suriye’yi tepeler… Hele Gazze  onun şamar  oğlanıdır; kafası kızdıkça  bombaları patlatır… Çoluk çocuk demeden insanları yakar, yıkar mahveder. Daha şimdiden Gazze’de öldürdüğü insan sayısı 300’ü aşmış. Ona kim dur diyecek? Onun Güney’inde bulunan Şeyh’likler mi?  Mısır’lı Sisi’mi, yoksa Esad’ mı..? Hepsinin gözü öylesine yılmış ki bela çocuktan kimse onunla uğraşmak istemiyor.

Çünkü biliyorlar ki bu belanın ardında  ABD’leri var. Almanya’sı var… Ve bütün dünya Yahudileri var.  Kimse bunlara sesini çıkaramıyor…

Niye? Çünkü bu adamların bir de “Atom”ları ellerinde var, diye. Onun ötesinde, yeni buldukları bütün silahları Arap’lar üzerinde uyguluyorlar.

Araplar resmen korkuyor. Korkmayan  Gazze’de birlunan bir avuç  Hamas ve El-Fetih gerillaları.  Bunların çoğunun anası , babası İsrail tarafından öldürülmüş şehit çocukları. Belli ki intikam peşindeler. Yeraltına inmişler, kendi kendilerine bazı silahlar geliştiriyorlar, roketler yapıyorlar. Bunlardan  bir tane  İsrail’e atıldığı zaman… İsrail bunun karşılığın çok acı bir şekilde ödetiyor.

İslam dünyasının öteden beri dinmeyen bir “Siyonizm” takıntısı var.  Bazılarına göre dünyadaki her bela Siyonistlerden geliyor. Her kötülüğün sebebi onlar. Onlara göre de İsrail, ve Yahudilik  mahvedilmedikçe , İslam ülkeleri üzerindeki bütün bu belalar da sürüp gidecektir

İsrail tankıyla , topuyla, askeriyle Gazze’ye veya komşusu bir ülkeye girdiği zaman, bazı İslam ülkeleri olayı  “lanetlemekle..” kalıyor İşte o kadar. Veryansın ediyorlar, İsrail’e, Yahudilere ve Siyonizme.. Böyle sürüp gidiyor. Bu iş!

Son olayda da , alaya RTE katıldı ve İsrail’e ver yansın etmeye başladı. Aslında haklı…  İsrail’in yaptığı  bini aşıyor ve bunun sonunun geleceğine dair bir iz de yok..

Ama aslında İsrail korkuyor. Neden? Çünkü İsrail’in nüfusu , taş çatlasa 7 milyon . Ve 10 yıl içinde artsa artsa 1 milyon artar. O bile şüpheli ama… Oysa , çevredeki İslam ülkelerinin nüfusları korkunç artıyor. İsrail bunu biliyor. İsrail’in bu milyonlarca insanı öldürecek gücü yok. Bu iş bir yerde sona erecek. Hele bir de Arap’ların elinde “Atom” olduğunu düşünün. Olmaz olmaz deme… Olmaz olmaz… Meşhur deyimdir.

Şimdi burada RTE’nin samimiyetine  bakalım.

RTE son günlerde bütün toplantılarda İsrail’i kötülüyor… Veryansın ediyor… Amenna…

Şimdi şu haberlere bakalım:

Varan: 1

“Türkiye ile İsrail arasında 4 yıl önce 3 milyar dolar olan ticaret hacmi 2013’te rekor kırarak 5 milyar dolara ulaştı. İsrail Ekonomi Bakanı Naftali Bennett’e göre iki ülke arasındaki ticaret hacmi bu sene yeni rekorunu kıracak.” (Zaman, 19.7.14)

Sen adamlara ver yansın et, öteki yandan , ticaret hacmin büyüsün, İsrail senin sayende zenginleşsin… Ne dersiniz?

Varan :2 .

“İsrail havadan, karadan ve denizden Gazze'yi bombalarken, Gazze'yi vuran savaş araçlarının yakıtının Haziran ayı sonunda Türkiye'den İsrail'in Aşkelon limanına SCF Altai tankeri tarafından taşındığı ortaya çıktı.” …(aktifhaber.com. 18.7.14)

Nereden geliyor bu petrol? Elbette Kürt petrolü alınıyor, ve dolaylı yollardan İsrail’e satılıyor. Hem Kürdistan kazanıyor; hem de İsrail… Biz? Elbette bizden bazıları da para kazanıyordur…

Al gülüm ver gülüm… Ticarete devam… Ondan sonra da  İsrail’e ver yansın et…Bu samimiyet mi?

Varan : 3 .

“Burak Erdoğan’ın satın aldığı ilk gemi olan Safran 1, bu yılın başında 12 Ocak günü öğlen saatlerinde,  İsrail’en en büyük limanı Ashdod’a demir attığı görüldü. (Sözcü,19.7.14)

Bu arada İsrail’le güzel güzel ticareti yürütenlerin de kim olduğu anlaşılıyor.

Bütün bunlardan sonra . Kalkıp bağırıp çağırarak . “Kahrolsun İsrail!” demenin bir anlamı kalıyor mu?

Ciddi bir devlet ciddi bir savını sonuna kadar savunur ve gereğini eninde sonunda yerine getirir.

Sen İsrail’le al takke ver külah, ilişkilerini ve ticaretini sürdür. Petrol sat… İsrail’in muhtaç olduğu bütün şeyler buradan gitsin… Eee…Ondan sonra  “Kahrosun İsrael…”  İyi be… Söyle sana kim inanır?

 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..