Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mayıs '13

 
Kategori
Siyaset
 

İsrail çok mu büyük?

İsrail çok mu büyük?
 

İsrail,  o kadar büyük bir devlet mi acaba?

Peki, İsrail bu kadar büyükse, diğer devletler çok mu küçük?

Diğer dünya devletleri, İsrail’in küçük bir oyuncağı mı acaba?

İsrail'in büyüklüğü, övünülecek kadar büyük bir şey mi acaba?

İsrail, korkulacak kadar büyük mü, tehlikeli mi acaba?

İsrail’in bu büyüklüğü, ülkesinin büyüklüğünde mi, nüfusunun kalabalık olmasından mı, yoksa dünyanın baş belâsı olan, yaramaz çocuğu olmasından mı kaynaklanıyor?

Yoksa dünyanın kinini, nefretini kazanacak kadar, bencil, egoist, hırçın ve haşarı, tepeden bakan lânetlenmiş karakterinden midir?

Sorular, sorular, bitmez, tükenmez, belki de cevaplanamaz sorular…

Sebep ne olursa olsun, dünyanın merkezi sayılan bir coğrafyanın tam ortasında, Müslüman bir milletin çoğunlukta bulunduğu Ortadoğu bölgesinde, büyük bir nefretin tam da merkezinde olduğu, her geçen gün kendisine nefret ve kinin artmasını sağladığı bilinen bir gerçek.

Anlaşılmaz olan, şımarık, hiperaktif bir çocuk gibi hareket edip, bir eşkıya gibi kafasına eseni yapması, kurtarılmış topraklara seçilmiş bir millet gibi hareket etme gücü ve kuvvetini nereden aldığıdır.

Dünyanın her yerine örümcek ağı gibi kaplayan ağlarıyla ekonomik güce sahip olan İsrail'in bu akıl almaz pervasızlığının dayandığı güce bütün dünya teslim olmuş durumda. Sahip olduğu ekonomik güç ve lob faaliyetleri,, iktidarları titreten, borsaları sallayan, ekonomik dengeleri alt üst eden bencil ve bağnaz, vicdansız, kalleş, rezil, katil İsrail, dünya üzerindeki siyasal güç ve Otoritesi karşısında hiçbir ülkenin sesi çıkmamaktadır. Menfaatlerin zedelenmemesi uğruna, ülkelerin ekonomik bir kazaya kurban gitmemek, kriz yaşamamak adına yaptıkları sineye çekiliyor. Kendilerini seçilmiş millet diye addederek, parasal anlamda, bankaları ele geçirmiş olduklarından, yaptıkları lobi faaliyetleriyle, ülkelerin – başta ABD olmak üzere - karar almalarında etkili olmaktadır.

Almanların aralarında barındırmadıkları İsrailliler, Türkiye’den de talepleri yerine getirilmedikten sonra, ancak Filistin topraklarına, Araplar arasında kendilerine toprak, mal, mülk edindiler. Şu an da ise Arapların, dolayısıyla dünyanın başına belâ kesildiler. Çevresini sürekli rahatsız ederek, uyguladıkları politikalarla genişleme yoluna giderek, Filistin topraklarını her geçen gün ele geçirmek için zalimlikleriyle, tüm dünyanın gözü önünde zulmetmeye, zapt etmeye devam ediyorlar.

Azınlıktan çoğunluğa geçen katil İsrail, her geçen gün özellikle Gazze halkına, her seçim akabinde, seçim yatırımı olarak bombalama, sindirme, politikalarıyla, çoluk –çocuk, genç-yaşlı, kadın-erkek demeden Filistin’e zulmediyorlar.

Silahsız, savunmasız, çaresiz bir avuç insan, Gazze de yaşananlara göstermiş oldukları cılız tepkiler, düşman İsrail için fazla da etkili olmamaktadır.

İsrail devlettir, ama nasıl bir devlet! Dünyanın başına belâ olan bir terör devleti…

İsrail’in yaptıklarını haklı bir taraf bulmaya çalışanlar, vicdanen nasıl kendilerini rahatlatıyorlar? Merak ediyorum doğrusu! Hele bunu kaderle açıklamaya çalışmak, vicdanı rahatlamaktan ibaret mi acaba?

Sadece vicdan yetmiyor, bireysel olarak sadece buğz etmek yetmiyor, sadece İsrail mallarını boykot etmek yetmiyor, sadece ah-vah etmek, yazıktır-günahtır, yapılan vahşettir, insanlık dışıdır demek yetmiyor, bilesiniz! Müslümanların manevi ortamda ki birliği, beraberliği, dünya üzerine inmediği sürece; hangi dünya devi bu İsrail zaliminin karşına dikilebilecek acaba? Bir düşünün bakalım!

50-60 yıllık bir süreçte, yüzde 20’lerden yüzde 70’lere varan bir büyümeyle İsrail, hamisi, ağabeyleri ile her geçen daha da genişlemeye devam edecektir. Bu Filistin’le, devam eden genişleme politikaları, yarın komşuları olan Irak, İran, Ürdün, belki de Türkiye ile devam edecektir, Kim bilir, olmayacak şey değil.

Lânetlenmiş İsrail, gerçekten bu kadar büyük bir devlet midir?

Kerim BAYDAK

kbaydak61-artan@hotmail.com

 
Toplam blog
: 1022
: 214
Kayıt tarihi
: 06.11.12
 
 

Kerim BAYDAK 01.01.1961  ADIYAMAN  doğumlu.. 2003 yılında Anadolu Üniversitesi  İşletme Fakultesi..