Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Haziran '11

 
Kategori
Güncel
 

İsrail de ''helâllik'' istiyor(!)(muş!..)

İsrail de ''helâllik'' istiyor(!)(muş!..)
 

Uyanık İsrail(liler)!..Sayın Başbakan'ı Kandıracaklar gûya!..


Sayın Başbakan; ''Seçim meydanlarında birbirimizi incitmiş, kırmış olabiliriz... Memleketimizim ve Milletimizin menfaatleri için, Helalleşelim...'' dedi. (balkon konuşması-BASIN-13.06.2011, pazartesi) Ama bu, muhalefetimizin değerli yöneticileri arasında, olumlu mâkes bulmadı. 

Muhalefetimiz'den pek olumlu karşılık görmeyen bu güzel talebin yankısı, taa uzaklardan (pek te uzak değil ama) İSRAİL'den geldi. 

Sayın Başbakan, seçim döneminde sarf'edilen sözleri unutup, hep birlikte bu memleketin önünü daha fazla açmak için, Yeni Anayasa'yı oluşturma adına söylediği; ''Helâlleşelim'' sözünü, anlaşılan İSRAİL Devleti değerlendirmek istiyor. 

Nereden mi anladım?!.. 

Sayın Başbakan'ın seçim başarısını tebrik için İsrail Parlamentosu adına gönderdiği mektupta; ''İsrail parlamentosu, büyük ülke Türkiye'nin başbakanı olarak yeniden seçilmenizden dolayı en iyi dileklerimizi iletmemi istedi'' (akşam.com.tr17.06.201121.30) ifâdesini kullandıktan sonra Tiviaev; İsrail Parlamentosu olarak, Erdoğan'ın yeniden seçilmesinin İsrail-Türkiye ilişkilerinde yeni bir sayfa açacağını ve bunun iki ülke ve halklarının yararına faydalı bir işbirliği sayfası olacağını umut ettiklerini ifade ederek, şunları söylemiş; ''Yakın geçmişin (Marmara gemisinin trajik olayları) kinlerini gömelim ve ülkelerimiz arasındaki dostluk ve işbirliğinin uzun tarihindeki ilhamı bulalım. İsrail Parlamentosu'ndaki bizler ve İsrail halkı adına başarılarınızdan dolayı en iyi dileklerimizi iletiyoruz.'' (adı geçen haber) 

İsrail'lilerin şu Yahudi Kuranazlığına bakın; Sayın Başbakan'ın İç'teki muhalefete olan bu yumşaklığını hemen kendi leh'lerine çevirme yoluna gidiyorlar... 

İfâdelere bakar mısınız Allah aşkına; ''Yakın geçmişteki (Marmara gemisinin trajik olayları) kinlerini gömelim ve ülkelerimiz arsındaki dostluk ve işbirliğinin, uzun tarihindeki ilhamı bulalım...'' (a.g.h.) yaklaşımını, siz nasıl anlıyorsunuz dostlar? 

Adamlar, Türkiye'nin; Cumhurbaşkanı, Başbakanı, Dışişleri Bakanı ile; Mavi Marmara'ya yapmış oldukları insanlık dışı operasyonda hayatını kaybedenler için istediği özrü bile yapmamışken, pişkin pişkin böyle bir teklifi yapabiliyorlar.
Bu pişkinliğe sebep Sayın Başbakan'ın, İç Politika'ya yönelik oldukça uzlaşmacı yumşak ''Balkon Konuşması'' dır. 

Bu İSRAİL'liler; ya kendilerini çok uyanık, veye bizi çok ahmak kabul ediyorlar gâliba.

Sağlık ve Muhabbetle 

17.06.2011, cuma
Bektaş Azizoğlu
İSTANBUL
 

 
Toplam blog
: 344
: 580
Kayıt tarihi
: 24.11.07
 
 

İlkokul'u Düzce'nin Gölyaka İlçesi, Açmaköy'ünde bitirdikten sonra, Ortaokul'u Gölyaka'da okuyup,..