" />
Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Şubat '09

 
Kategori
Güncel
 

İsrail de aynaya bakmamızı istiyor..

İsrail de aynaya bakmamızı istiyor..
 

Beklenen oldu: DTP'li Ayna'nın Başbakan'a yönelik "aynaya bak" sözünü İsrail Savunma Bakanı da söyledi.. 

Başbakan Erdoğan'ın İsrail Cumhurbaşkanı'na Davos'ta söylediği: "Siz öldürmeyi iyi bilirsiniz" suçlamasına karşı olmak üzere İsrail Savunma Bakanı uluslararası bir toplantıda: "Türkiye aynaya baksın" diyor. 

İsrail'li bakan, Ermeni "soykırımı" iddiasını ve Kürt meselesini başımıza kakıyor. 

Aslında, İsrailliler Ermeni soykırımı tezini kabul etmezlerdi. Çünkü tarihte tek soykırım'ın sadece kendilerine karşı yapılmış olduğuna, bu nedenle de "soykırım" istismarının sadece kendi "hakları" bulunduğuna inanırlardı. Dünya'yı da buna inandırmaya çalışırlardı. 

Türkiye'nin Güneydoğusunda yaşananlardaki İsrail katkısını da hepimiz biliyoruz. 

Ama bugün, İsrailin zülum politikalarına karşı çıkınca, Ermeni soykırımı da, Kürt meselesi İsrail tarafından önümüze konuyor. 

Ortadoğu'da "iki laik ülke" saçmalığı ile, İsraili dost tutanlar bugün yeniden düşünmek zorundalar. 

İsrail'in dostluğu işte buraya kadar. Filistindeki zulümlerine ses çıkarmazsanız sizden iyisi yok; ama "dur bakalım, köpeksiz köy buldun, değneksiz dolaşıyorsun" derseniz, gerçek yüzünü görürüsünüz. 

İsrail'in bölgedeki tek "laik ve demokratik" ülke olması dolasıyla Türkiye ile "iş tuttuğu" tezinin ne kadar gerçek dışı bir illizyon olduğu ortaya çıkmışıtır. 

İsrail için, Mısır'la, Suudi Arabistan'la, İran'la Türkiye'nin hiç bir farkı yoktur. Fark sadece, İsrail politikalarına göz yumma ve destek çıkmayla ilgilidir. 

İsrail, Filistin topraklarını "çaldığı" Türkiye'yi niye sevsin. Laik olduğumuz için mi? 

İsrail kendisi muharref Tevrat'a dayalı bir "din devleti" iken, bizim laik olmamızı tercih ediyorsa, sırf bu bölgedeki politikalarını böyle olduğu zaman rahatlıkla yürütebileceği inancındandır. 

Laik politikalar İsrail'e zarar verirse, bu defada "din devletini" tercih edebilir.. 

Türkiye "din devleti" oluyor diye, İsrail'e sarılanlar, aslında neye sarıldıklarını şimdi anlıyor olabilirler mi? 

Sizin "laikliğiniz" İsrail için davul tozu, minare gölgesi kabilindendir. İsrail'e gerekli olan, bölgede yürüttüğü politikalara "sessiz kalacak" bir yönetimdir; laikmiş, dinciymiş umurunda değildir. 

Bölgeyi, hatta tüm dünyayı bir "ateş topu"na çevirecek olan siyonist politikalar nasıl olacak da, bölgenin tam göbeğindeki Türkiye'yi yakmayacak? 

Arabuluculuk dedik, barış dedik, gördük...İsrail, Türkiye ile barış için "oynaşırken", acımasız bir savaş için işareti vermişti bile.. 

Bu İsrail'le nasıl dost olunur? 

Bilen varsa söylesin... 

http://www.blogyarismasi.com/Article/Details/2098" title="Blog Yarışması" > http://www.blogyarismasi.com/Home/Image/2_2098.png"/>  

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..