Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ocak '09

 
Kategori
Güncel
 

İsrail Filistin (orantısız) savaşı

İsrail Filistin (orantısız) savaşı
 

sen öldüğünde ardından kim ağlar..(robin sharma) ya sevgilerle.


Merhaba değerli milliyet blog okurları ve yazarları uzun zamandır aslında bir tepki olarak burda yazmıyordum. Nedeni ise bazı yazıların nedense yayına alınmıyor olması idi. Sonunda sesimi duyurmak istediğim bir alan olduğu için, yeniden yazma kararı aldım. Ve burda yeniden düşüncelerimin bir yerlerde hiç tanımadığım insanlar tarafından okunuyor olmasından kaynaklı mutluluğu, yine aynı şekilde tanımadığım, sadece adını bilebildiğim insanların ülke hakkındaki ya da dünyadaki gelişmelerden tutun da güncel konulara hatta aşklarımıza kadar bir çok konuda geniş bir paylaşım bulunduğu yazıları okuma imkanı bulmanın da mutluluğunu yaşamaktayım.

Ortadoğu Dünyanın kalbi ortadoğu da şiddet hiç etkisini azaltmıyor bir çok zaman acaba biraz dengeler yerine oturacakmı düşüncesine kapılmıyor değilim, belkide bu benim hayata iyimser bakmam dan kaynaklanıyor ama öyle düşündüğüm anlarda oluyor. Tahmin edeceğiniz gibi bu iyimserlik pekte uzun sürmüyor hepimiz Irak ta ABD nin nasıl bir demokrasi oyunu oynadığını gördük. Bu Küresel güç dünyanın jandarmalığına soyunan kapitalist güç acı ve gözyaşı getirmekten başka bir işe yaradımı diye sorular a neden oluyor. Evet yani Saddam Irak ta gerçek manası ile bir diktatör ve zülümkardı. Ülkede ona yakın olanlar refah içinde yaşıyor ekonomik kaynakların çoğu istihbarat ve savunmaya harcanıyordu, Kürtlere karşı insanlık suçu işlediği kimsenin inkar edmeyeceği bir gerçek, sadece kürtlere mi? Hayır şiiler ve bazı onun karşıtı araplarda bu diktatörden nasibini fazlası ile almıştır. Böyle bir zalimden kurtulmuş olması Irak için ilk bakışta ii bir şey gibi algılanıyor fakat genel çerçevede henüz Irak halkının onurlu bir yaşam sürdüğünü söylemek çok zor ve her gün acı gözyaşı yıkım devam ediyor, kaos ortamı sürüyor. Afganistan da durum bundan farksız değil gene orada Taliban rejimine karşı hamle doğru fakat sonuçları içler acısı.

Gelelim şimdi kanayan yara ya Filis tin İsrail sorununa bu savaşın daha ne kadar süreceği bu güç dengesizliği altında filistinli sivilllerin daha ne kadar can vereceğini kmse kestiremiyor. Açıkçası bir terörist devlet gibi davranan İsrail ararp dünyasından da güç almıyor değil, peki nedir Arapları İsrail e karşı bu kadar sessiz kılan elbette ABD, eğer İsrail abisi olan ADB den destek almamış olsa idi Arap devletlerinin buna bu kadar seyirci kalmayacağını, düşünüyorum. Zengin Araplar İngiliz Futbool kulüpleri satın alacaklarına teknolojik alanda gelişmeye yatırım yapsalar geleceklerini kurtarma adına adına daha akıllı bir iş yapmazlar mıydı acaba? Bu tam bir paradoks tur bir türlü aklım almıyor bu kadar zengin bir coğrafyada bu kadar köklü bir tarihe sahip olup bu kadar silik bir politika izlemeyi benim aklım almıyor. Bu denli dışa bağımlılık neden? İsrail hem iyi bir örnek iken, onların gözünün tam orta yerinde, onu çinlilerin yaptığı gibi taklit etmiş olsalardı bile, şimdiye kadar çoktan esir yaşamaktan kurtulmuş olmazlar mıydı? İsrail terör devletini büyük bir öfke ile kınıyorum ve buna sessiz kalan Arap devletlerinide dahil etmek istiyorum. Hamas ve Elfetih kavgaya devam etsinler filistin ancak böyle kurtulur. Yazık filistin halkına çok yazık bütün dünya seyrederken zülme maruz klan bu halkın acısını derinden paylaşıyorum.

Sevgiler saygılar.

robin erdenci
 
Toplam blog
: 15
: 536
Kayıt tarihi
: 27.09.07
 
 

1975 Muş doğumluyum. Lise mezunu anadolu üniversitesi iktisat fak maliye bölümü öğrencisiyim. İnşaat..