Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Nisan '09

 
Kategori
Dünya
 

İsrail’in çocukları hedef alması yeni birşey değil

İsrail’in çocukları hedef alması yeni birşey değil
 

Tişörtlerin üzerine basılacak resimleri, karikatürleri ve yazıları görevli askerler tasarlıyor.


İsrail saldırılarını ne kadar yakından takip etsenizde, İsrail’in yüzünü ne kadar iyi tanıyor olsanız da yine de İsrail Ordusunun pervasızlığına insan hayret ediyor doğrusu.

HAMİLE KADINLAR, ÇOCUKLAR, CAMİLER..

İsrail’in bu tişörtlerle vermek istediği mesaj yakın tarihe küçük bir ziyaret öncesinde bu pervasız tişörtlerde yazanlara bir göz atalım...
Birliklerin en çok tercih ettiği tişörtler şöyle:
Golan Tugayı: Etrafta bakire kalmazsa, terör saldırıları da biter. (Filistinli bir kadına tecavüz eden İsrailli asker resmiyle)
Lavi Taburu: Geldik, gördük, yok ettik (üstündeki resimde, yıkık bir cami görülüyor).
Haruv Taburu: Kafasına sıkmadan gevşeme. Her Arap anası, oğlunun kaderinin benim ellerimde olduğunu bilsin (İsrail ordusu bu iki sloganı daha önce yasaklamıştı).
İstihkamcılar: Yalnız Tanrı affeder (İsrail askeri tarafından havaya uçurulan bir cami resmi var).

BAŞBAKAN EMRİYLE KOLLARI BACAKLARI KIRILAN ÇOCUKLAR
Herkes 2000 yılının Ekim ayında meydana gelen büyük Aksa İntifadasından sonra İsrail’in çocuklara yönelik saldırılarının başladığını düşünür. Aslında İsrail’in çocukları hedef alan saldırılarının belgeli ilk kayıtları 1980 sonrasına denk geliyor. 1. İntifada döneminde İzak Rabin’in orduya tavsiyeleri ile eylemlerde yakalanan çocukların kol ve bacak kemikleri kırılıyor ve ailelerine öyle teslim ediliyordu. Buradaki amaç çocukların hafızalarında onulmaz yaralar açmak ve tabir yerindeyse yaşken eğilmeleridir. Ancak hiç de öyle olmaz. Devasa İsrail tanklarının önünde çocuklar yürekleri ile çatışmalara devam ederler.
İsrailli çocukların en büyük kahramanları genç oğullarını canlı bomba olarak İsrail ordusuna gönderen analar ve genç yaşta hayatını vatanı için feda eden ağabeyleridir. İşte bu inançla yetişen çocuklar, İsrail Ordusunun gelecekteki en büyük ve en amansız düşmanı olacaklardır. Bunun bilincine varan İsrail ordusu şimdiki Keskin Nişancılarına eğitimlerde özellikle çocukları hedef almalarını emreder.

AİLELERE VE ÇOCUKLARA GÖZDAĞI

İsrail ordusu çocukları öldürerek aynı zamanda Filistinli ailelere de büyük bir darbe indirme amacındadır. Ailelerin göznuru çocuklar öldürülerek onları hem direnişten vazgeçirmek ordunun en büyük hedefi. Aslında İsrail ordusunun birinci derecede çocukları hedef alması Filistinli ailelerin çocuklarına verdiği önemi de ortaya çıkarıyor.
Ordunun bir diğer amacı da direnişe katılan diğer çocukları yıldırmak. Arkadaşlarının öldüğünü, yaralandığını, sakat kaldığını gören çocukların mücadeleden vazgeçeceğini ve cesaretlerinin kırılacağını düşünüyor İsrail.

Haham’dan fetva: Çocukları da öldürebiliriz
Gizli bir yahudi terör örgütünün lideri olan Haham Aydo Alba bundan birkaç yıl önce yaptığı açıklamada karşı direnişin durdurulamaması halinde kadın ve çocukların da öldürülebileceğini ifade etmişti. Filistin topraklarında yayınlanan ve yahudilere ait Maariv gazetesinin yazdığına göre el-Halil şehrindeki Kiryât Arba yahudi yerleşim merkezinde oturan Haham Albâ: "Her ne kadar kadınlar ve çocuklar kendilerini öldürenlerin hayatlarını tehlikeye sokmuyorlarsa da savaşın devamında düşmana yardımcı olmaktadırlar" diye söylemiş ve bu görüşünde İsrail'in ileri gelen hahamlarının fetvalarına dayandığını da dile getirmişti. Alba, Tevrat'taki öldürmeyi ve kan dökmeyi yasaklayan hükümlerin bir yahudinin yahudi olmayanı öldürmesine engel teşkil etmediğini, bu hükümlerin yahudilerin birbirlerini öldürmelerini ve kendi aralarında kan dökmelerini yasakladığını belirtmişti.

Barış yanlısı(!) Barak’dan inciler: İzle, siper al ve öldür
İsrail’in barış yanlısı olarak gösterilen başkanlarından Ehud Barak görevde olduğu süreçte çocukların hedef alınmasını bizzat istemişti. Barak’ın bu konudaki “İzle, siper al ve öldür” şeklindeki sözleri askerler tarafından sloganlaştırılmıştı.

Okan KÖROĞLU / Balıkesir AYNA Gazetesi

 
Toplam blog
: 3
: 451
Kayıt tarihi
: 14.07.06
 
 

1978 doğumluyum. İnternet üzerinden yaptığım siteler aracılığı ile "sanal insan" olarak da tarif edi..