Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mart '12

 
Kategori
Sosyoloji
 

İsrail İran'a saldırırsa ne olur?

İsrail İran'a saldırırsa ne olur?
 

İsrail İran'a saldırırsa sorusu aslında cevabı biraz da belli bir soru gibi duruyor. Dolayısıyla niçin bu bir soruymuş gibi yazdınız diyebilirsiniz. Ancak ben öyle düşünmüyorum. Kafanızı medyadaki zırvalarla doldurmayın derim. Şimdi böyle bir savaşın nasıl imkansız olduğunu yazıyorum.

İran denilen devlet taaaa Perslerden bu yana yıkılmaz bir armada gibi ortadoğunun göbeğinde durmaktadır. Ne büyük Osmanlı zamanında ne İskender zamanında ortadan kaldırılamamıştır. Dahası Hollwood saçması 300 filmindeki gösterildiği gibi büyük bir kayıp bile vermemiştir. Çünkü tarihin her döneminde kilit bir konumda bulunmayı başarmıştır ve güçlü olmayı başarmıştır.

Şimdi ise 8 milyonluk İsrail devleti,  22 milyon kilometre karelik Osmanlı ile savaşında pes etmeyen 75 milyonluk İran'a saldırıp İran'ın tek bir cevap bile veremecek şekilde felç olacağını düşünüyor. Birileri İran'ı tanımıyorsa tanıtmak lazım sanırım. İran denilen devlet Irak gibi İngilizler tarafından 1900lerde kurulmadı. Bu devletin tarihi milattan önce 4000lere dayanıyor. Yani 6000 yıldır yaşayan bir devletten bahsediyoruz. Bunu bütün tarihi 60 yıllık bir devletin ortadan kaldırmayı kafaya koymuş olması son derece dikkat çekicidir.

Herşey çok büyük olasılıkla insanların medya kanalıyla gaza getirilip İsrail'in psikolojik üstünlük elde etme çabasından ibarettir ancak bir düşünsenize gerçekten İsrail'in gerçekten böyle bir şey planladığını... Eğer İran'a saldıracaksanız yapmanız gereken şey İran'da yaşayan tek bir canlı bile bırakmamaktır. Zira eğer birileri hayatta kalırsa bunun hesabını sizden soracaktır. 6000 yıldır nasıl yaptılarsa yine aynısını yapacaklardır.

Bilindiği üzere Azerbaycan'ın İran'a en yakın noktada bir İsrail üssü bulunuyor. Buradan İran topraklarına bir saldırı yapıldığını düşünün. Bunun İsrail açısından sonucu ne olur bilemiyorum ama saldırının ardından kardeşimiz dediğimiz Azerbaycan'dan geriye bir şey kalmayabilir. Belki İsrail'in dostları Azerbaycan'a destek için İran'a kuvvetli bir saldırıyla bir şekilde Azerbaycan'ı İran'ın elinden alabilirler ama aç bir aslanın elinden kurtulan bir insan canlı da kalsa nasıl bir yara alacağını siz düşünün.

Üçüncü dünya savaşı ihtimalleri ise bu saldırıyla birlikte kesinlikle hayal olmaktan çıkıyor. Eğer İsrail nükleer tesis adı altında bir yerleri bombalarsa şurasını çok net bir şekilde söylemek gerekir bunu sadece nükleer silahlarını kullanarak yapabilir.

Çünkü İran'ın nükleer tesislerini vurabilirsiniz ama İran'ın elinden kurtulmanızın yolu yalnızca tüm İran'ı yok etmekten geçer. Herşeyden önce bölgede şu an işin içine karışmamış bulunan şii nüfusunun tamamen İsrail'e karşı saldırmak için and içmiş bir gerilla ordusuna dönüşeceğini görmemek için yine 6000 yıllık İran tarihiyle ilgili hiçbirşey bilmiyor olmak gerekir.

Sonuç olarak İran-İsrail savaşına yönelik olarak benim kafam çok rahat. Böyle birşey olmayacak. Çünkü yeryüzündeki hiçbir canlı böyle bir savaşı başlatıp, zaferini kutlayabilecek kadar çok yaşayabileceğini düşünemez. Bu kadar ahmak bir insan yeryüzünde yaşamadığına göre "Üçüncü dünya savaşı mı çıkacak?, Kıyamet mi kopacak?" gibi sorularla kafa yormaya gerek görmüyorum.

Derseniz ki bu savaş hiç çıkmayacak mı? Evet çıkacak ama bu kadar salakça ve mantık dışı bir nedenden değil. Daha mantıklı bir nedene ihtiyaç var diyorum.

Dünyanın bir kaç yerden çakılmış çivisi var. Birini söksem ne olur diyecek kaç ahmak var ki dünyada?

 
Toplam blog
: 352
: 2915
Kayıt tarihi
: 05.06.10
 
 

Jack Amca, düşünsel dünyasındaki gelişmeleri dışa vurmak niyetiyle başladığı yazı yazma sevdasına..