Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Eylül '11

 
Kategori
Güncel
 

İsrail özür diler mi?

İsrail özür diler mi?
 

İsrail ile Türkiye arasındaki, Mavimarmara krizinde, kılıçlar çekildi ve Türkiye de restini çekti.  

Türkiye, yaklaşık 500 milyon dolarlık (çoğunluğu askeri olmak üzere) anlaşmaları askıya aldı. İyi de etti. Peki, şimdi İsrail bu reste rest diyebilecek mi? Türkiye’yi karşısına alıp özür diler mi, dilemez mi? 

Bence İsrail, eninde sonun da değil, yakın zamanda özür dileyecektir. Buna mecburdur artık. Eskiden olsaydı dilemeye bilir di. Zaten öyle alıştırılmıştı. Hatta; hükümet özür diler ve ardından istifa bile edebilir bence. 

İsrail'in özür dilememesinin kökünde yatan ise ırkçılıktır. Her kes, İsrail, ya da Yahudi felsefesini iyi bilmek zorundadır. Eğer dost kim, düşman kimdir diye tanımak isteyen, İsrail felsefesini bilmelidir. Bu sebeple İsrail felsefesinde yatan en büyük ırkçılık Yahudi ırkçılığıdır. Bu felsefede; dünya üzerinde İsrail ırkı en üstün ırktır. Diğerleri ise onlar için bir hayvan gibi, onlara hizmet için vardır. Ama diğer dinlerin hiç birinde bu yoktur. Bu sebeple Yahudi olmayanları rahatlıkla, acımadan öldürebiliyorlar. 

Onlar için, Yahudi Makyavel’in, Makyavelizm düşüncesine göre; ‘’hedefe ulaşmak için her yol, ama her yol meşru dur’’ felsefesi yatar. 

En çok sevdikleri para ve en çok korktukları da yine paradır. İsrail özür dileyecektir ve dilemek zorundadır.  

 
Toplam blog
: 358
: 1023
Kayıt tarihi
: 03.09.08
 
 

  Ne elimde garantim var ikinci bir soluğu almaya Ne aklım erer dünyayı yıkıp ta yeniden ya..