Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Temmuz '14

 
Kategori
Güncel
 

İsrail savaş suçu işliyor; uluslararası mahkeme Netanyahu hakkında yakalama emri çıkarmalı

İsrail savaş suçu işliyor; uluslararası mahkeme Netanyahu hakkında yakalama emri çıkarmalı
 

İslam ülkelerinde saldırılara karşı çıt yok. Utanmasalar İsrail'i tutacaklar. Türkiye'de aynı. Göstermelik yas Obama'nın talimatı!


İsrail tam 160 tane masum çocuğu öldürmüş BM genel sekreteri utanmadan İsrail haklı diyor. Türkiye olarak BM’yi tanımıyoruz!

İslam ülkelerinde saldırılara karşı çıt yok. Utanmasalar İsrail'i tutacaklar. Türkiye'de aynı. Göstermelik yas Obama'nın talimatı! Biraz da meydanlarda halkı etkilemek için seçim yatırımı. Başbakan Filistinlinin kanını cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmak için kullanıyor.

Yıllardır taş atan çocuklara ağlayan dindar kesim ise Filistinliler ölürken Filistin'e dua etmek için değil  kendi günahlarının affedilmesi için Kadir gecesi Türkiye'nin dört bir yanında camileri doldurmuşlar. O Allah sizin günahlarınızı affederse benim Allah'ım değil!

Mısır doğru söylüyor; Türkiye, Katar ve İsrail Amerika’nın Orta Doğu’daki hizmetkârları. Türkiye öldürenlere engel olacağına ölenler için yas ilan ediyor. İhtimal ki bu yas ilanına İsrail ile birlikte konuşularak karar verilmiştir!

Sudan’ın Darfur bölgesinde 2003 yılında yaşanan bir ayaklanma sırasında Hükümet yanlısı Cancavid milisleri ayaklanmayı bastırmaya çalışmış, yaşanan olaylar sonucunda çok sayıda insan hayatını kaybetmiş ve binlerce kişi de yaşadığı bölgeyi terk etmek zorunda kalmıştı. Darfur’da yaşanan gelişmeler karşısında Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi 18 Eylül 2004 tarihinde aldığı bir kararla konunun araştırılması için bir komisyon kurulmasını önermişti. Oluşturulan Komisyon’un sunduğu rapor doğrultusunda Güvenlik Konseyi 1593 sayılı kararı ile konunun Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne karar vermiş ve Mahkeme savcılarından Luis Moreno Ocampo ise konuyla ilgili soruşturma başlatmıştı. Uluslararası Ceza Mahkemesi de 4 Mart 2009 tarihinde Ömer El Beşir’in yakalanmasına dair karar almıştı.

İsrail saldırılarında 79’u kadın ve 164’ü çocuk olmak üzere 655 kişi hayatını kaybetti. 4000’i aşkın kişi yaralandı. Yüz binlerce kişi evsiz kaldı. Peki, şimdi bu İsrail’in yaptığı soykırım değil mi? Suçu bir Müslüman işlerse hemen yakalama emri çıkarılıyor. Eğer bu UCM adil ve inandırıcı bir mahkemeyse Gazze’ye heyet göndermeli. Ve İsrail’in savaş suçu işlediği tespit edilirse emri veren İsrail başbakanı Benyamin Netanyahu hakkında yakalama emri çıkarılmalı. Dünya uluslararası savaş suçları mahkemesinden (UCM) bunu bekliyor.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..