Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Eylül '07

 
Kategori
Siyaset
 

İsrail Türkiye' ye meydan okudu ! "Pilotaj hatası"

İsrail Türkiye' ye meydan okudu ! "Pilotaj hatası"
 

Bundan bir kaç ay önce İran'ı vurmak için Türk hava sahasını kullanmak istediğini söyleyen İsrail, Türkiye'den olumlu cevap alamamıştı. İsrail, seksenli yıllarda, Irak'ın nükleer santralini bombalarken Ürdün ve Suudi Arabistan'a yaptığı egemenlik tanımaz davranışın aynısını Türkiye'ye yaparak Türk hava sahasını izinsiz kullandı.

Bu yapılan egemenlik hakkına tecavüzdür.

Dışişlerimiz İsrail'den açıklama istedi; Verilen cevap yapılan fiilden daha küstahçaydı "PİLOTAJ HATASI"

İsrail uçakları Hatay'ın Amanos dağlarının arkasından Türkiye-Suriye sınırından girip, Samandağ, Kırıkhan, Gaziantep-Urfa aralığına kadar yaklaşık150-200 km uçmuşlar; Bu bölgenin karşısındaki Suriye topraklarını bombalamışlar ve yakıt tanklarını geride bırakarak bölgeden uzaklaşmışlardır.

Bu basit bir olay değildir. Suriye, uçakların hava sahasına girdiğini fark etmiş, fakat hava savunma füzeleri uçakları vuramamıştır.

Suriye'nin S1 hava savunma füzelerinin etkili menzili 12 km'dir. Muhtemelen İsrail uçakları bu menzilin dışında bombalarını bıraktılar. Vurulan hedef hakkında çelişkili ifadeler var.

Fakat asıl tehlikeli olanı bu değil, bu harekat İran'a karşı yapılan bir testi ve bu test Türkiye hava sahası kullanılarak yapıldı. İşin kötüsü bizim bu tür ihlali tespit edecek ve önleyecek hava savunmamız yok !

Bir kaç gün sonra İsrail, Suriye-türkiye sınırlarından geçip, İran'a bomba bırakırsa ne yapacağız !

Ya bırakılan bomba atom bombası olursa !

Bir daha yapma bu son olsun mu diyeceğiz ?

"Egemenliğimiz garantisi için hava savunma füzesi" başlıklı yazımda da değindiğim üzere bir an önce milli hava savunma füzemizi yapmalıyız.....

Hava sahası böyle korunmaz. Sınırı ihlal eden olursa uyarılır ve hemen savaş uçakları kaldırılır. Ya sınırdan kovulur yada inceleme için savaş uçakları nezaretinde yere indirilir. Uyarıyı dikkate almayanlar ise vurulur.

(*) resimde ihlalin güzergahı görülüyor.

 
Toplam blog
: 23
: 2625
Kayıt tarihi
: 28.11.06
 
 

İnsanca yaşamaya çalışan, zaman zaman düşen, zaman zaman kalkan, zaman zaman kaygılara kapılan, zama..