Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Haziran '10

 
Kategori
Güncel
 

İsrail tuzağa düştü

İsrail tuzağa düştü
 

KAZANAN-KAYBEDEN

İsrail gerginliğinde kazanan ve kaybedenin kim olduğuna baktığımızda şu çok net olarak ortaya çıkmıştır ki İsrail büyük bir darbe yemiştir. Yani kaybeden İsrail olmuştur. İsrail 2-0 mağluptur. İsrail’in aymazlığını bütün dünya halkları, bütün çıplaklığıyla gördüler. Türkiye, bir taşla birkaç kuş vurdu. Türkiye iyi oynadı.

Her zaman söylerim, “akıl en büyük silahtır”. Sahip olduğunuz silahlar ne kadar güçlü olursa olsun onu kullanacak akıl lazım.

Tabiî ki İsrail kaybedecekti çünkü İsrail sürekli zulmeden, zalimliğiyle soykırım yapmaktaydı.

Peki, İsrail’in kaybı neydi? Türkiye, İran ve dünyanın kazancı neydi:

1. İsrail bu olayda büyük bir darbe yedi ve tuzağa düştü. İsrail, bunu tahmin edebilseydi o gemilere bu müdahaleyi asla yapmazdı. Yapacağı müdahale, sonraki gemilere yaptığı gibi olurdu. Türkiye, bu tür bir müdahaleyi tahmin etmişti ki, geminin her yanına gizli, verici kameralar yerleştirmiştiler.

2. Türkiye, amacına ulaştı. Görünen o ki yardım ekibinin amacı İsrail in kirli yüzünü dünya halklarına duyurmak ve göstermekti ve de bunu başardılar. Bunun için Mavi Marmara gemisinin her tarafını gizli kamera ve ses kayıtlarıyla daha önceden donatarak bunu hazırlanmışlar ve bu sayede İsrail’in yaptığını dünyaya duyurdular. Bu sebeple, birçok ülkenin vatandaşları ve birçok dini liderlerle bu işi yaptılar. Dünya halklarına İsrail’in zulmünü ve çirkinliğini duyurabildiler. İsrail’in yaptığı soykırım ve haksızlığı dünya halkları daha iyi gördü. İsrail bunu montaj kasetlerle ne kadar gizlemeye çalıştıysa da başaramadı. İsrail burada yakalandı.

3. İsrail’in dünya konjonktüründe prestiji sıfırlandı. Türkiye bir kez daha “van minüt” demiş oldu. Türkiye’nin dünya kamuoyunda prestiji bir kez daha arttı ve haklılığı dünya halklarınca daha net görüldü.

4. Türkiye, İsrail ile ilişkileri kesmenin yolunu arıyordu ve buldu. Türkiye’nin istediği de buydu. Çünkü orta doğudaki terörün kaynağı İsrail di. Güneydoğudaki terörü de besleyen oydu. Bu herkesçe bilinen bir gerçekti. İsrail ile dost kalıp onunla birtakım silah alımı ve askeri anlaşmalar, bize kârdan çok zarar veriyordu. Bize istihbarat veriyor gibi görünse de aslında bizi yanıltıyor ve güneydoğu terörünü koruyordu. Arkadan vuruyordu. Çünkü onu kuran zaten oydu. İsrail bütün bunları yapabilmek ve kendini ortaya çıkarmamak için bize yakın duruyor ve dost görünüyordu.

Diasporayı ayağa kaldıran da oydu. 12 Eylülü hazırlayan ve yapan da oydu. Türkiye yi bu şekilde kontrol atlında tutup orta doğuda at oynatıyorlardı. İçimizde bir dizi suikastları yapanlar, hatta İstanbul’da sinagoga bomba koyanlar bile onlardı.

5. İABD (İsrail Amerika Birleşik Devletleri) nin iran’a müdahalesi şimdilik suya düştü. İran zaman kazandı ve haklı durumunu dünya halkları gördü.
6. İsrail’in, BM kararlarına rest çekmesi aslında İran’ın işine yaradı. İsrail ikinci kez tuzağa düştü. İsrail, akıllı olsa da, BM kararlarına “tamam” deseydi kendi kazanacaktı. Yarın İran’a karşı bir müdahalede arkasında bir güç bulabilirdi. İran’a karşı çok uluslu silahlı olası bir müdahalede, İABD’ye kimse destek vermez. AP parlamentosundaki senatörlerin, İsrail büyükelçisine yaptıkları hakaretler ve çıkışları gördük.

7. Şimdi İsrail savunmaya geçti. Bu yaptığını savunmanın yollarını arıyor ve burnundan dumanlar fışkırıyor.

İnsanlık ve İsrail karşılaşmasında İsrail 2-0 mağlup.

 
Toplam blog
: 358
: 1023
Kayıt tarihi
: 03.09.08
 
 

  Ne elimde garantim var ikinci bir soluğu almaya Ne aklım erer dünyayı yıkıp ta yeniden ya..