Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

AYFER AYTAÇ GAZETECİ YAZAR

http://blog.milliyet.com.tr/ayferaytac

26 Mart '19

 
Kategori
Güncel
 

İsrail Uslanmıyor

HER SENE MÜBAREK AYLARDA HEP KUDURUYOR İSRAİL
NE USLANIYOR, NE DE YAPTIKLARINDAN UTANIYOR...
 
ABD Başkanı Donald Trump'ın, "Golan Tepeleri üzerinde İsrail'in egemenliğini ABD'nin resmen tanıdığını" ilan eden başkanlık kararına imza atmasının ardından, terör devleti İsrail yine Gazze'ye saldırdı. Puşt puştluğunu, kış kışlığını yapar demişler. Her sene olduğu gibi mübarek aylar içerisinde yine kudurdu İsrail, şeytanı dürttü masumları öldürttü. Ve maalesef ki Amerika Siyonist İsrail'in arkasında durduğu müddetçe bu coğrafyaya barış ve huzur gelmeyecektir. 
İsrail Amerikan halkı değil, ama  Trump ve Kongresi Gazze'yi yönetiyor, canı istediğinde yıkıyor. Babasının malı gibi İslam topraklarını İsrail'e verdim diyen bir Amerikan başkanına kimse de çıkıp sen kimin topraklarını kime veriyorsun, diyemiyor. 
 
Yahudiler Filistin'e ilk geldikleri zamanlar o toprakların sahibi Müslüman kardeşlerimize demişler ki: "Biz de sizler gibi tek tanrıya inanıyoruz. Tanrı iyiliği, kardeşliği, paylaşmayı öğütler." 
Damardan girmişler beyne, Filistin halkının merhametini sömürmüşler. Sonra bitleri kanlanınca yedikleri kabı pislemeye başlamışlar. Misafir geldikleri yeri sahiplenir olmuşlar. Merhametten maraz doğar, sözünün en güzel örneğidir İsrail'in kudurgunluğu. 
 
Amerika arkasında enseli dayısı, vardır bu ikilinin paylaşacak kabarık bir mayası. Allah zalimleri ıslah etsin. Müslümanlara da birlik içinde dirlik nasip etsin. Bu duanın kabulü için gayret biz Müslümanlardan olmalı, dost düşman iman kuvvetimizi görmeli. Nerede caz orada dans; nerde çalgı, orda kalgı yaşarsak, daha çok şaşarız yapılan zulümlere... Allah bizleri Hakk'ı, haklıyı bilen ve yaşayan, batıldan uzaklaşan kullarından eylesin. 
 
İSRAİL ÜRÜNÜ ALMAYIN
KATİLE DESTEK OLMAYIN
Müslümanların kucağında büyüyen, gelişen, genişleyen İsrail, palazlanınca Müslümanları katletmeye başladı. 
Yerel alandan bataklığa taş atıp, genel alanda yayılmış kurbağaları ürkütmek istemiyorum. 
Bu yüzden duygusal kelamlar edip, insanları Siyonistlerin üzerlerine şahlandıracak bir amacımda yok. Herkes İsrail’in gaddar katilliğini televizyonlarda görüyor, gazetelerde okuyor. 
Ama şu kadarını söyleyeyim. İçinde vicdan taşıyan insanlar olarak, buralardan da din kardeşlerimiz için yapabileceğimiz bir şeyler mutlaka vardır. 
 
İlk akla geliverense boykot oluyor. Çevreyi gezince göze batıveren bir şey var. İsrail’in ürettiklerinin bizim pazarlarımızda çokça satması ve bizim insanlarımızın da onları kapış kapış alması. 
Katile silah üretiminde yardım ediyor, onun kusmuğuna çanak tutuyor gibiyiz.
 
Marketlerdeki alış verişlerimizden başlayalım boykota. İsrail’in ürünü olan deterjandan çikolataya, ne varsa almayalım. 
Ben bu uyarımı bireysel olarak da yapıyorum. Raftan eline deterjan, bisküvi, çikolata vs, alan vatandaşları gördüğümde, yanlarına koşup “ürün ambalajının üzerini okuyun, İsrail mamulü olan bir maddeyi lütfen almayın” diyerek sözlü uyarımı yapıyorum. 
 
Bir ses çok kulağa ulaşabilir ve o kulakların sahipleri Haçlıya meydan okuyabilir. 
Allah'ın takdiriyle çok şükür biz korkusuz Osmanlı torunlarıyız. Bizler sadece Allah’tan korkarız. Sanırım Allah korkumuzda bize, bir şekilde masumların yanında olmamızı gerektirir.
 
Bu arada marketlerde hep bize yabancı ve yalancıların ürettiği ürünler. Türkiye’de üretilenlerin yüzüne bakılmaz olmuş. Bu mu bizim vatanseverliğimiz? Kıpırtısız aşkla seviyor görünüyorsak vatanımızı, sonra birileri de bizim ocağımıza incir ağacı dikmeye kalkarlar. Geleceğimize, çocuklarımıza yazık olur. Bugünden vatanımıza, yarınlarımıza sahip çıkalım. Lafla gemiyi yürütmeye çalışmayalım. Gemimiz, İmanla ve gerçek aşkla hep ilerleyen olsun.
 
Ayfer AYTAÇ
ayferaytac.com
 
Toplam blog
: 622
: 205
Kayıt tarihi
: 08.12.14
 
 

Gazeteci-yazar ..